SGK'dan 2 bin 828 kişi parasını alamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de yaşayan 2 bin 828 kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'nun verdiği cenaze, emzirme, yol, doğum yardımlarını hak sahibi oldukları halde almadığı bildirildi.

SGK İl Müdürü Asım Göveren, kurumca 4-A olarak nitelenen SSK, 4-Bliler olan Bağ-Kur ve Emekli Sandığına mensup sigortalı hak sahiplerine yazılı başvuruları halinde cenaze yardımı, doğum yapan kadın sigortalıya emzirme yardımı, il dışına yapılan sevklerde yol parası ve Kadın sigortalıların doğum yapması halinde çalışamadığı süreler için geçici iş göremezlik yardımı adı altında ödeme yaptıklarını söyledi.

Söz konusu ödemelerin, kurumun anlaşmalı bankalar veya PTT şubelerine talimat yazılmak suretiyle yapılmakta olduğunu belirten Göveren, 'Bu şekilde ödemelerde Banka ve PTT şubeleri 6 aylık bekleme süresi içinde alınmayan tutarları İl Müdürlüğümüze iade etmektedirler. 2010 yılından bugüne kadar ödemesi yapılan ancak süresinde parasını almayan sigortalı ve hak sahibi sayısı 2 bin 828 kişidir. Bu kişilerin toplam alacak tutarı ise 239 bin 924 TL'dir. Süresinde alınmadığı için iade edilen tutarların tekrar kişilere ödenebilmesi için İl Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Aksi halde zaman aşımı dolduktan sonra bu yardımların ödenmesi söz konusu olmayacaktır.' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber