Bakan Akdağ: Şiddetin önüne geçmek için komisyon kuracağız/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek için bir komisyon kuracaklarını söyledi. Akdağ, ?Acil servislerde güvenlik tedbirlerini artıracağız. Gerek kamera sistemi kurarak, gerekse çalışan sayısını artırarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek için çalışacağız.? dedi.

Esenyurt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ?Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans' konulu seminere; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYASAD) Başkanı İlhan Yetişkin ve tabip odaları temsilcileri katıldı.

Seminerde konuşan Bakan Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusunu bizzat kendisinin takip edeceğini söyledi. Şiddete asla taviz gösterilmeyeceğini kaydeden Akdağ, ?Şiddetin dilini ve davranışını bu ülkeden kovdukça daha medeni olunacaktır. Şiddetin altındaki sebepleri birlikte tespit edeceğiz. Bilimsel aklı kullanacağız. Hep birlikte şiddeti doğuran sebeplerin üstesinden geleceğiz.? diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda yapılan araştırmalar hakkında da bilgi veren Akdağ, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki verileri kıyasladı. Akdağ, ?Ülkemizde fiziksel şiddete maruz kaldığını ifade eden sağlık çalışanlarının oranı yüzde 2,7. Bu oran İngiltere'de yüzde 20 olarak rapor ediliyor. Farklı ülkelerde başka araştırmalar da mevcut.? dedi.

Bakanlık olarak şiddetin önüne geçmek için ?Ulusal Eylem Planı' hazırlığı yaptıklarını kaydeden Akdağ, ?Şiddetin azaltılması konusunda bir komisyon oluşturacağız. Komisyonun bir tarafında sağlık çalışanları temsilcileri, öbür tarafında hasta haklarını temsil edenler olacak. Acil servislerde güvenlik tedbirlerini artıracağız. Gerek kamera sistemi kurarak, gerekse çalışan sayısını artırarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek için çalışacağız.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber