Sorgu sebebiyle ikiz bebeklerini kaybeden anne, Cihaner'den davacı/ Video

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Eylül 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmailağa cemaati soruşturmasında gözaltına alınan Sümbül Gündoğdu, sorguda gördüğü kötü muamele ve psikolojik baskı sebebiyle ikiz bebeklerini düşürdü. Gündoğdu, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner başta olmak üzere, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.Son genel seçimlerde CHP'den milletvekili seçilen İlhan Cihaner'in adı, Erzincan başsavcısı olduğu dönemde İsmailağa cemaatine yönelik yürüttüğü soruşturmayla sık sık gündeme gelmişti. Söz konusu soruşturmada yaşanan hukuksuzluklara dair onlarca şey yazıldı. Adalet Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemelerde, Cihaner'in söz konusu soruşturmayı 2 yıl boyunca bakanlıktan bile gizlediği ortaya çıktı. Emniyetin yetkili olduğu bölgelerde baskınlarda jandarma görevlendirilmişti. Onlarca işadamının telefonunun da hukuksuz olarak dinlendiği ortaya çıktı.

İlhan Cihaner'in emriyle jandarmada sorgulanan yüzlerce isimden biri de o dönem 3 aylık hamile olan Sümbül Gündoğdu'ydu. 23 Şubat 2009 tarihinde Refahiye'de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda eşi Cemal Gündoğdu ile birlikte gözaltına alındı. Saatlerce sorgulandı. Stres ve psikolojik baskı sebebiyle rahatsızlandı. Çok geçmeden bebeğini düşürdü. Gündoğdu, 25 Ağustos 2011 tarihinde bebeğinin düşmesine sebep olan kişilerden şikâyetçi oldu. Gündoğdu, suç duyurusunda, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Muayene olmak için Erzincan Devlet Hastanesi'ne gitmiştik. Jandarmadan telefon geldi. Bunun üzerine eve döndük. Saat 11.00 sularında geldiler. İçeriye girer girmez tüm odaları aramaya başladılar. Neyle suçlandığımızı bile söylemediler."

BURADAN ÇIKACAĞINIZI MI SANIYORSUNUZ?

Sümbül Gündoğdu, evdeki aramanın yaklaşık iki saat sürdüğünü anlatıyor. Ardından önce hastaneye, ardından da Refahiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüklerini söylüyor: "Burada eşimi ve beni ayrı ayrı odalara aldılar. Kendilerine rahatsızlığımı söyledim. İlgilenmediler. İki saat kadar bu odada bekledim. Çubuk krakerle karnımı doyurdum."

Sümbül Gündoğdu, kendisinin üniformalı bir bayan tarafından sorgulandığını anlatıyor. Şöyle diyor: "Sorgulamam süresince sık sık çocuklarımın ikiz olduğunu ve riskli bir hamilelik geçirdiğimi söyledim. 'Bizi ne zaman bırakacaksınız?' dedim. 'Çıkacağınızı mı zannediyorsunuz?' diye cevap verdi. Gece yarısı serbest bırakıldım. Eşimi bırakmadılar. Bir gün sonra babamla hastaneye kontrole gittim. Rahatsızlığım artmıştı. 17 Nisan 2009 günü bebeklerimi düşürdüm. Doktorlar düşük nedeniyle ilgili fizikî bir rahatsızlığımın olmadığını, bu düşüğün strese bağlı ve psikolojik nedenlerden kaynaklanabileceğini söyledi. Bu sıkıntıları yaşamama ve çocuklarımın düşmesine neden olan sorumluların bulunmasını istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber