26 Eylül 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2011 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat ile Jandarma Er Önder Turgay İzmir'de, Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen Konya'da, Jandarma Er Adem Yörük Antalya'da, Jandarma Er Ömer Dursun Sinop'ta, Jandarma Onbaşı Recep Gök ise Şırnak'ta toprağa verilecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmatbek Keldibekov ve beraberindeki heyeti Meclis'te ağırlayacak. TBMM Başkanı Çiçek, Kırgız-Türk diplomatik ilişkilerinin 20. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Swissotel'de düzenlecek resepsiyona da katılacak. (11.45-19.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Traktör'ün Ankara fabrikasında üretilen 600 bininci traktörün banttan indirilmesi törenine katılacak. (12.00)

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık yeni binada toplanacak. (13.30)

Başbakan Erdoğan genel merkezde Kadın Kolları MYK toplantısına katılacak. (19.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te Filistin Büyükelçisi Nabil Maarof, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Darüşşafaka heyetini kabul edecek. (11.30/13.30/16.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'ı kabul edecek. (10.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile MEB'te işbirliği için protokol imzalayacak. (12.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Dedeman Otel'de Avrupa Dil Ödülü töreninde bulunacak. (09.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hilton Otel'de Sabancı Holding Resepsiyonu'na katılacak. (19.00)

İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Vince Cable, TUSKON'un düzenlediği Türkiye-İngiltere Ticaret Forumu'na katılacak. Cable ayrıca İngiltere Büyükelçiliği'nin Tesco-Kipa Tedarikçi Akademisi-Türkiye Projesi'nin açılışını yapacak ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşecek. (13.00/19.30/09.30)

Türkiye-Avrupa Birliği Müzakere Sürecinde gelinen son durum Bursa'da düzenlenecek konferansla tartışılacak. (11.30)

Evliya Çelebi'nin 400. doğum yıl dönümü, Bursa'da 'Evliya Çelebi'nin Dünyası' isimli harita sergisiyle kutlanacak. (18.30)

Erzurum'un Tortum ilçesi Bağbaşı ve Pehlivanlı beldelerinde yapımı planlanan hidroelektrik santralinde yaşanan gerginlikler nedeniyle iptal edilen HES çalışmalarına yüklenici firma jandarma eşliğinde başlayacak. Köylülerin çalışmaları protesto etmesi bekleniyor.

Adana Devlet Hastanesi acil servisinde görevli Dr. Fulya Kaya'ya yapılan saldırı Tabipler Odası tarafından protesto edilecek.

ODTÜ 2011-2012 eğitim-öğretim yılına törenle başlayacak. (10.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 itfaiye binasının toplu açılışını yapacak. (11.00)

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 12'incisi düzenlenen 'Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda 35 ülkeden gelen hafızlar yarıştı.

Rusya'nın 20 milyar dolara inşa edeceği Mersin-Akkuyu nükleer santral projesinde yer alacak öğrenciler, Moskova'ya geldi. Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde düzenlenen programa katılan öğrenciler, verilen imkanları değerlendireceklerini, Türkiye'de kurulacak ilk nükleer santralde çalışacak olmalarının kendilerine gurur verdiğini ifade etti.

Yunanistan'da ekonomik krizle mücadele ve bütçe açığını düşürme hedefine ulaşmak için alınan ek önlemler protesto ediliyor. Bugün Atina'da toplu taşıma araçları iş bırakacak. İş bırakma eylemleri hafta boyu sürecek.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak bir görüşme yapması bekleniyor. İki liderin Kıbrıs Rum Kesimi'nin Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlaması üzerine bölgede artan hareketliliği ele alacakları ifade ediliyor.

AVRASYA FEED

Türkiye, Özbekistan'da devam eden Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda bugün beş ayrı sıklette final için ringe çıkacak.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta Galatasaray ? Eskişehirspor maçıyla tamamlanacak. (20.00)

Bank Asya 1. Lig'de haftanın son maçında Konyaspor ile TKİ Tavşanlı Linyit karşı karşıya gelecek. (20.30)

Şampiyonlar Ligi'nin ikinci maçında Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenal Güneş basın toplantısı düzenleyecek. Bordo ? mavili ekip son çalışmasını da yaparak kampa girecek.

Trabzonspor'a konuk olacak Fransa temsilcisi Lille, maçın son çalışmasını Trabzon'da yapacak ve teknik ekip basın toplantısı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber