Sahte sitelerle kart bilgisi çalıp, internet üzerinden dolandırıcılık yaptılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2011 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Nizip ilçesinde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. 3 GSM şirketinin logolarını kullanarak, sahte kontör satış siteleri kuran ve ele geçirdikleri kredi kartı bilgileriyle de internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapıp para kazanmaya çalışan şebeke tespit edildi. Reklam yoluyla alış satış yapan sitelerde, hem alıcı hem satıcı konumuna geçen 7 kişilik şebeke, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, şebeke üyeleri 3 GSM şirketinin logolarını kullanarak, ilk olarak sahte kontör satış siteleri oluşturdu. Bu siteler vasıtasıyla da başka şahısların kredi kartı bilgileri ele geçirildi. Elde edilen kredi kartı bilgileri ile reklam yoluyla alış satış yapan siteler kullanıldı ve bilgisayar üzerinden elektronik eşya satışı yapılıyormuş gibi reklam verildi. Şebeke üyeleri, farklı bir MSN adresi kullanarak, reklam verilen ürünü elde ettikleri kredi kartı bilgilerini kullanarak satın alıyormuş gibi davrandı. Sistem üzerinde satıcı da alıcı da kendileri olduğu halde, başka bir MSN adresi daha kullanarak firma yetkililerine telefon yoluyla ürünü teslim aldıklarını bildirdi ve sahte kargo bilgileri verdi. Sahte satıcının kargo bilgilerini vermesi, yine sahte alıcının da ürünü satın alacağını bildirmesi üzerine sanal alışverişten doğan ve müştekinin kredi kartından çekilen ücret, şebeke üyelerinin banka hesaplarına firma tarafından aktarılmış oldu.

Yapılan bu dolandırıcılığın tespit edilmesi üzerine Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilişim suçu işleyen şebekeyi çökertti. Yapılan operasyonda 15 adet hard disk, 2 adet dizüstü bilgisayar, 8 adet başkalarına ait bankamatik veya kredi kartı, 41 adet program CD'si, 17 adet sim kart, 2 adet başka şahıslara ait nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet hafıza kartı, 1 adet flash bellek, 1 adet banka hesap cüzdanı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan M.K (37), Y.T.J (31), N.K (33), N.B (26), İ.G (23), Z.B (24) ve İ.H.K (24) isimli 7 şahıs gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber