Kastamonu polis MYO'nda bölge toplantısı gerçekleştiriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2011 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray, Yozgat ve Kayseri PMYO müdürlerinin katılımıyla bölge toplantısı gerçekleştiriliyor.

Kastamonu PMYO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bölge toplantısında okullardaki eksikliklerin bilgi alışverişi ile giderilmesi ve polis adaylarına daha iyi eğitim verilmesi konuları ön plana çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün onayı ile geçen yıl itibariyle başlayan bölge toplantısı ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kastamonu PMYO Müdürü Emir Gökpınar, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı amacıyla toplantının gerçekleştirildiğini belirterek ?Eğitim bir süreçtir. Bu süreçte bireyin davranışlarını eğitimin belirlenen amaçlar yönünden değiştirilmesi hedeflenmektedir. Polis eğitimini amacı öğrencilerimizi polislik mesleğine hazırlamaktır. İki yıl eğitim sürecinde polislik mesleğini icra ederken gerekli olacak her türlü teori ve pratik bilgi kavratılarak, eğitim ve öğreticim ile yetenekleri kazandırılmaya çalışılmaktadır. Yüksek okullarımızda öğrencilerimizi başta Atatürk ve ilke ve inkılaplarına uygun laik sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı birer polis adayı olarak yetiştirirken, sadece kavram olarak değil, bu ilkelerin günümüz polisliğinde uygulanmasını benimsenmesidir. Polis memurlarının temel eğitimleri, yüksek okullarımız tarafından verilmektedir. Yüksek okullarımız teşkilatımızın gerek duyduğu niteliklere sahiptir. Toplumun beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek polislik hizmetini çağın gerektirdiği kalite, kabiliyet ve meziyetlerle donatılmış polis memurlarının teşkilatımıza kazandırılmasında çok önemli bir rol üstlenmiştir. Bu çerçevede yüksek okullarımızı verilen eğitim kalitesini üst seviyede ulaştırmak çözüm yoları üretmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. 2 gün sürecek toplantımızın emniyet teşkilatımıza ve yüksek okullarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum? dedi.

Kastamonu PMYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda İnsan Hakları, Demokrasi ve Eğitim konularında sunum yapan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, insan hakkının en temel hak olduğunu belirtti. İnsan hakları, demokrasi ve eğitimin tarihsel süreci hakkında bilgi veren Avcı, insan hakkının, insana saygı gösterilmesi ve insanın diğer insanlara saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Avcı, konuşmasında terör olaylarına da değinerek ?İnsanlığı sağlık bakımından çıkmaza sokan uyuşturucu tacirleri, organ mafyaları, nerede ne zaman kimi vuracağı belli olmayan kalleş terörizme kucak açıp onları bekleyenlerin dünya barışını bu ve bunun gibi nedenlerin engel oluyor? dedi.

Kastamonu PMYO hakkında da slayt gösterisi şeklinde davetlilere bilgi verildi. Kastamonu PMYO'nda 492 kişi bir üst sınıfa geçerken bu yıl itibariyle 546 kişinin okula başladığı kaydedildi. Ayrıca Kastamonu PMYO, bugüne kadar toplam 891 mezun verdi. Daha sonra misafir PMYO müdürleri, gündemdeki konuları görüşmek üzere bir sonraki toplantıya geçtiler.

Kastamonu'da düzenlenen bölge toplantısına Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hasan Çevik, Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Şahin, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin, Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan ve Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Emir Gökpınar ile şube müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber