28 Eylül 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 28 Eylül 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00'de Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik İşler, Tarım, Enerji ve Yenilikçi Teknoloji Bakanı Maxime Verhagen ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 13.00'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak, saat 13.00'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek, saat 19.00'da eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile bir araya gelecek.

Bakan ve bakan yardımcılarının programları

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 09.00'da Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek olan "4. Ulusal Aşı Sempozyumu"na katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 09.00'da Hilton Convention Center'da "İstanbul Finans Zirvesi"ne katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Sedat Hakkı Eldem Oditoryumu'nda saat 09.30'da, "İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı 2011"i izleyecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Bilim Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün Kocaeli'nde fabrika açılışına katılarak bir dizi ziyaret gerçekleştirecek.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 18.30'da Bursa'ya gelerek Olay TV'de canlı yayına katılacak.

Siyasi partilerin programları

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 13.00'te partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

- AK Parti heyeti, saat 11.00'de yeni anayasa hazırlıkları kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) ziyaret edecek.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir milletvekili Namık Havutça, saat 11.00'de TBMM CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda öğretmen atamaları konusunda basın açıklaması yapacak.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Sinan Aygün, saat 11.30'da TBMM'de, "Çek mağdurları ve Çek Kanunu'nda değişiklik teklifi" konulu bir basın açıklaması yapacak.

- BDP milletvekilleri Diyarbakır'da bir araya gelecek. Saat 14.00'te yapılacak olan toplantıda Genel Başkan Selahattin Demirtaş gündemdeki gelişmeleri değerlendirecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrünnisa Gül 'Konuşan Kitap Şenliği' programına katılmak üzere Ordu'ya gelecek. Saat 11.00'de Kitap Şenliği'nin açılış töreninde bir konuşma yapacak olan Gül, okuma salonlarını gezip Ordu Çocuk Yuvası'nda düzenlenecek doğum günü partisine katılacak. Ardından huzurevini ziyaret edecek olan Gül'e birçok ünlü şair, yazar, akademisyen, oyuncu ve sanatçı da eşlik edecek.

- Ankara Sanayi Odası Eylül ayı Meclis Toplantısı, saat 09.45'te Başkan Nurettin Özdebir'in açılış konuşması ile başlayacak.

- Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, saat 19.30'da Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) tarafından düzenlenen "Eski Dünyadan Yeni Dünyaya 21. Yüzyılda Türkiye Vizyonu" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

- Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 2011-20112 akademik yılı, saat 14.00'te Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'ın katılacağı törenle başlayacak.

- Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından, saat 15.00'te "Türkiye'de Anayasal Düzen ve İfade Özgürlüğü" konulu konferans düzenlenecek.

- Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Prof. Dr. Yasin Atay, saat 10.00'da SDE Konferans Salonu'nda "Yeni Anayasa Konusunda TBMM'den Beklentiler" konulu basın açıklaması yapacak.

- Avrupa Biyoteknoloji 2011 Kongresi'nin açılış töreni, Harbiye Askeri Müzesi'nde saat 09.00'da gerçekleştirilecek.

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, İstanbul Valiliğinde saat 09.30'da, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret edecek.

- Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Kadın Belediye Başkanları, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinde saat 09.30'da, İstanbul'daki belediyecilik sistemlerini inceleyecek.

- PETKİM Aliağa Kompleksi'nde bulunan Hava-Azot Ünitesi, İstanbul Maslak Sheraton Otel'de saat 10.30'da, ekim ayında temeli atılacak SOCAR & Turcas Ege Rafinerisi ve "Value-site" içinde yapılacak tüm üretim faaliyetlerinin azot ve oksijen ihtiyacının karşılanmasını sağlamak amacı ile Fransız Air Liquide firmasına devredilecek. Devre ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

- DİSK-Genel İş Sendikası, Süleyman Demirel Caddesi Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi önü Esenkent'te saat 11.00'de, "Kıdem Tazminatı" konusunda basın açıklaması düzenleyecek.

- Kamu Emekçileri Cephesi üyeleri, Feriköy Helvacı Dede Mezarlığında saat 11.30'da, 28 Eylül 1994'te bir kafeteryada arkadaşı ile otururken polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen Elmas Yalçın'ı mezarı başında anacak.

- TMMOB, eski Sarayburnu İSKİ Şantiyesi önünde saat 12.00'de, "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- KESK, Galatasaray Lisesi önünde saat 19.00'da, "Emekçilere Yönelik Yasaların Karar Hükmünde Kararnamelerini" protesto amacıyla Taksim Tramvay Durağı'na meşaleli yürüyüş düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------------

- TÜİK, saat 10.00'da Temmuz 2011 dönemi motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

- Merkez Bankası, saat 10.00'da Ağustos 2011 dönemi uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini açıklayacak.

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 13.00'te Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Sakarya'nın Yıldızları" ödül törenine katılacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye Rusya ile saat 18.30'da kara 11.00'de Kitap Şenliği'nin aşılaşacak.

- Beşiktaş, yarın oynayacağı Stoke City maçı için bugün İngiltere'nin Stoke şehrine gidecek. Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyecek. Siyah beyazlı takım, saat 20.00'de bir antrenman yapacak.

- Dünya Büyükler Boks Şampiyonası, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam ediyor.

- Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını saat 18.00'de basına açık olarak sürdürecek.

28 Eylül 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Yenilikçi Teknoloji Bakanı Maxim Verhagen'i kabul edecek. (11.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görüşecek. (13.00)

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısına katılacak ve Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder ile görüşecek. (11.00/19.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP MYK toplantısına başkanlık edecek. (13.00)

AK Parti heyeti, yeni anayasa çalışmaları için MHP'yi ziyaret edecek. (11.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sheraton Otel'de 4. Ulusal Aşı Sempozyumu'nda yer alacak. (09.00)

BDP grup toplantısı, Diyarbakır Cigerxwin Kültür Merkezi'nde yapılacak. (14.00)

ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Rixos Otel'de ?Milli Anayasa Şurası' düzenleyecek. (10.00)

RTÜK'te ''Türkiye'de Anayasal Düzen ve İfade Özgürlüğü'' konulu konferans düzenlenecek. (15.00)

Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Yönetder'de ?21. Yüzyılda Türkiye Vizyonu' konulu konferans verecek. (19.30)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Kocaeli'de POSCO ASSAN TST Çelik Sanayi AŞ temel atma töreninde yer alacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çorum Hitit Üniversitesi akademik yılı açılış töreni ile Hak-İş CNC Torna Tasarım ve Üretim Operatörü Yetiştirme Projesi sertifika töreni ve kapanış toplantısına katılacak. (10.30/12.30)

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Genel Başkanı Yasin Aktay, yeni anayasa çalışmaları hakkında konuşacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığının koordinasyonunda düzenlenen 'İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı-2011' başlayacak. (09.30)

İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi Alon Liel, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın CNN'e verdiği röportajda İsrail için sarf ettiği sözlerin "büyük bir hata olduğunu" söyledi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Liel, Erdoğan'ın 9 yıllık iktidarında İslam ve demokrasinin bir arada olabileceğini gösterdiğini, ancak bu tür saldırılarla Erdoğan'ın giderek İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a benzemekte olduğunu savundu. (Özel)

Rusya'da bir genç eski Sovyet lideri Josef Stalin'in gökdelenlerinden biri olarak bilinen Krasnıye Varota İdari Binası'nın zirvesine tırmandı. Moskova'nın ?yedi kız kardeşleri' olarak bilinen gökdelenlerinden birinin tepesine hiçbir güvenlik önlemi almadan eldivenle tırmanan genç, kendisini kameraya çekmeyi de ihmal etmedi.

AVRASYA FEED

Bugüne kadar 100 ülkenin tarihi binaları önünde dans ederek sanal dünyada rekorlar kıran Mathew Harding, şimdi de yeni projesi için Moskova ve St.Petersburg'da. Yüzlerce gençle birlikte dans eden Harding, kameralara ilginç görüntüler verdi.

Azerbaycan'ın Özbekistan Büyükelçiliği, ülke bağımsızlığının 20. yıldönümü münasebetiyle Taşkent'teki Azeri Kültür Merkezi'nde tören düzenleyecek.

SPOR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Avcı: Kadıköy'e kazanma duygusuyla gideceğiz

UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City ile karşılaşacak olan Beşiktaş bu maç için, İngiltere'ye gidecek. (10.00)

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Stoke City maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Siyah ? beyazlı ekip UEFA Avrupa Ligi maçının son çalışmasını yapacak. (20.00/20.30)

Bank Asya 1. Lig'de 4. hafta maçları Akhisar Belediye ? Sakaryaspor, Elazığspor - Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ? Karşıyaka, Göztepe - İstanbul Güngörenspor ve Gaziantep B.Ş. Bld. ? Boluspor karşılaşmalarıyla başlıyor. (15.30/18.30/20.30)

Bursaspor Cuma günü karşılaşacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde sürdürecek. (18.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber