20 yıllık ?lojman cinayeti'nde ilginç gelişmeler yaşanıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cinayetle ilgili ifade veren Gökalp, ?Mustafa'yı arayıp İzmir'e dönmesini söyledim. Hakaret edince telefonu kapattım? dedi

SHP eski İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör, Meclis lojmanlarında 24 Haziran 1991'de öldürülmüş olarak bulunmuştu. Uzun süre faili meçhul olarak kalan cinayetle ilgili VATAN'ın haberlerinin ardından ilginç gelişmeler yaşanıyor. 2010'da VATAN'a yazığı mektupta cinayetle ilgili itiraflarda bulunan Abdullah Gökalp, Adalet Başmüfettişi'ne verdiği ifadede ve savcılık sorgusunda da lojman cinayetiyle ilgili ilginç detayları anlattı:

-AYAKLARINA SIKILACAK: Eyüp Ankara'ya gitti... Ankara'dan geldikten sonra Akın Gönen isimli milletvekilinin kızı olan aynı zamanda Gürel Özener'in şahsın karısı ile ilişkisi olan milletvekili oğlunun vurulacağını, kadın ile birlikte oldukları lojmanda bu işin yapılacağını söyledi.

-NAMUS İŞİ: Eyüp bu işin namus işi olduğunu, Yaşar'ın doğulu milletvekillerinin çocuklarıyla çok samimi olduğunu onlara uyuşturucu sağladığını, lojmanlara giriş çıkışın bu çocuklar sayesinde çok kolay olacağını söyledi.

-UYARDIM: İşten vazgeçmek istiyordum. Ama aileme bir zarar verirler diye korkuyordum. Etimesgut'tan daha önceden öğrendiğim Mustafa'ların lojmanının telefonunu aradım. Önde meşgul idi. Sonra tekrar arayarak Mustafa'ya ?onun bunun namusuyla oynadığını, başına bir şey gelebileceğini, bu nedenle çekip gitmesi gerektiğini, İzmir'e ailesinin yanına dönmesini? söyledim. Bana ?kimsin? diye çıkıştı ve telefon sapığı muamelesi yaptı. Hakaret edince telefonu kapattım.

UYUYORDU: Eve girerken ayakkabıları çıkarmıştık. Üçüncü kata yatak odasına geldik. Mustafa yatakta yüzükoyun yatıyordu. Ben yatağın sağ tarafında, Abdürrahim de sol tarafına geçti. Eyüp ışığı açtığında Yaşar ile Şadi ayaklarını tuttu. Ben dürterek kendisini uyndırdım.

-BOĞAZI YARALANDI: Şadi eliyle maktülün ağzını tutuyordu. Şadi elini çektiğinde maktul, Gürel'i ve Gürel'in hanımını tanımadığını söyledi. ?Akın Gönen'in damadı şerefsiz, bana doğruyu söyle, senin ölümlük kalımlık işin yok' dedim. Maktul ağlamaya ve titremeye başladı. Bu sırada Abdurrahim maktülün sağ göğüs alt kısmına elinde bulunan bıçağı sonuna kadar sapladı...Abdurrahim bıçaklamayı yaptıktan sonra ?Biji Kürdistan, Serok Apo? diye haykırınca ben şaşırdım.

Kireçle öldürüdüler

Gökalp ifadesinde, suç ortaklarından ikisinin öldürüldüğünü de şöyle anlattı:

-Eyüp Çelik isimli şahıs yanlış hatırlamıyorsam 2001-2002 yıllarında öldürülen faili meçhul olarak geçen bir şahıstır.

-Eyüp Çelik ve Yaşar isimli Güven kod adlı şahsın öldürülme şekilleri aynıdır. Kimlikleri belli olmasın diye ellerini ve yüzlerine kireç bağlanarak öldürülmüşlerdir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber