Helikopter kazasından sorgulanan 6 muvazzaf asker adliyeden ayrıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya özel yetkili savcıları, 6 muvazzaf askerin sorgusunun ardından adliyeden ayrıldı.

Sabah saatlerinde başlayan ve Malatya'da gözaltına alınan muvazzaf askerlerle başlayan sorgulamada savcılar Özden Doğan ve Şeref Gürkan, Merkez Komutanlığında gözaltında bulunan 6 askerin ifadesini aldı.

Sorguları tamamlanan askerler yeniden merkez komutanlığına gönderilirken savcılar da adliyeden ayrıldı.

Merkez Komutanlığında gözaltında olan 5 muvazzaf asker ile Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadeledeki 5 sivilin sorgulamalarına yarın devam edilecek.


Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye gönderilen 3 muvazzaf asker, Merkez Komutanlığına götürüldü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet savcısının talimatıyla 5 ayrı kentte başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 11'i muvazzaf asker toplam 16 kişi arasında yer alan ve Malatya Merkez Komutanlığında gözaltında bulunan 3 muvazzaf askerin ifadeleri sabah saatlerinde getirildikleri Malatya Adliyesinde Özel Yetkili Savcı Şeref Gürkan tarafından alındı.

Yaklaşık 7 saat sorgulanan üç muvazzaf asker, daha sonra Merkez Komutanlığına götürüldü. Gözaltındakilerin tamamının sorgulamasının ardından şüphelilerin mahkemeye sevk edilip edilmeyeceklerine karar verileceği öğrenildi.

Gözaltına bulunan 5 sivilin sorgusunun ise Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sürdüğü belirtildi.

Bu arada helikopter enkazının başında çekilen görüntülerdeki iki muvazzaf askerin de gözaltında alınanların arasında olduğu, bunlardan birinin Malatya'da, diğerinin ise İzmir'de gözaltına alındıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber