Doktor, soyadındaki tire (-) nedeniyle maaşını alamadı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hem Türk hem ABD vatandaşı doktor İlkay Munoz-Paris, soyadındaki tire (-) işareti yüzünden maaşını alamadığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu

İÜ Tıp Fakültesi mezunu Dr. İlkay Daşkaya (40), doktorasını yapmak için gittiği ABD'de evlendi ve ?Munoz-Paris? soyadını aldı. Bu ülkede evlendiği için çifte vatandaşlık hakkı da kazanan Dr. İlkay Hanım, çeşitli sağlık kuruluşlarında çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye'den ?Daşkaya? olarak gidip, ülkeye ?Munoz-Paris? soyadıyla dönen Dr. İlkay Hanım, Sarıyer PTT Evleri Mahallesi Aile Sağlık Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Dr. İlkay Munoz-Paris, bundan sonrasını açtığı ?soyadı tashihi? davasının dilekçesinde şöyle anlattı: ?Maaş hesabım için bankaya başvurduğumda, TC kimlik numaramdan ismimin göründüğünü, ancak halen soyadım olan ?Munoz-Paris'deki (-) işareti nedeniyle işlem yapılamadığını, bu nedenle maaşımın bankaya yatırılamadığını öğrendim. Bankadan, işlem yapılamamasının nedeninin, (-) işaretinin Türkçe yazılımlı bilgisayar programlarında olmaması olduğunu söylediler.?

Tabancayla okul bastı

SAMSUN İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'ndeki Namık Kemal Lisesi önüne gelen Mehmet Ç. ruhsatsız tabancayla öğrencilerin derste olduğu sırada okul bahçesini geçerek binaya girdi. Görevliler tarafından etkisiz hale getirilen şüpheli lisede öğretim gören bir erkek yakınına bazı kişilerin laf atarak sataştığını belirterek ?Okul yönetimiyle görüşecektim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber