Terör örgütünün propagandasını yapan öğretmenler adliyeye çıkarıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alınan Eğitim Sen üyelerinin çoğunlukta olduğu 18 kişi, adliyeye çıkarıldı. Emniyette ifade vermedikleri öğrenilen şüpheliler, sağlık taramasını da reddetti.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Emniyeti Terörle Mücadele Şubesinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan Şanlıurfa Eğitim Sen ve İnsan Hakları Derneği il başkanlarının aralarında bulunduğu 18 kişi, bu gün sabah satlerinde adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden sadece 4'ünün emniyette ifade verdiği öğrenilirken, emniyet çıkışı sağlık kontrolünü reddettiler. Hastane önünde polis otosunda uzun süre bekleyen şüpheliler, polis ısrarına rağmen kontrolden geçmedi. Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve örgütün şehirdeki birçok faaliyetine iştirak ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınanlardan 3'ünün bayan olduğu gözlemlendi.

12 Haziran seçimleri sırasında sahte oy pusulası dağıttığı gerekçesi ile gözaltına alınan KÜRDİ-DER şube başkanı tutuklanarak cezaevine konulmuş, ardından savcılığın talimatı doğrultusunda evinde ve dernekte arama yapılmıştı. Arama sırasında ele geçirilen kasette çoğunluğu öğretmenlerden oluşan 18 kişinin terör örgütünün eylemlerine katıldığı tespit edilmişti. Kasette, Suruç'ta kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırında' örgüt propagandası yaptığı belirlenen 18 şüpheliye operasyon yapılmış, gözaltına alınmışlardı.

Operasyon sonrası İHD ve Eğitim Sen'de yapılan aramalarda KCK'dan tutuklu bulunan mahkumların listesi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın çok sayıda kitabı ve örgüt propagandasında kullanılacak dokümanlar ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber