Kadın avukatın büyük mücadelesi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 02 Ekim 2011 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yel değirmenlerine savaş açtı, kazandı

Avukat Hatice Özdemir, Darülaceze'deki yolsuzluklarla mücadele etti işten atıldı. Hukuk mücadelesini ısrarla sürdürdü, soruşturma açtırdı, işten atılma kararına karşı açtığı davayı da kazandı

Darülaceze'de 2006'dan bu yana sözleşmeli avukat olarak çalışan avukat Hatice Özdemir, kurumdaki yolsuzlukların farkına varınca bunlara engel olmak için mücadele başlattı. Ancak yöneticileri ellerindeki yetkiyi hemen kullandılar ve Özdemir'in 2011 yılı sözleşmesini imzalamadılar öve böylece Özdemir'i işten atmış oldular.

Kurumda kalan kimsesizlere aktarılması gereken paranın yolsuzluk yapılarak bazı yöneticilerin cebine girdiğine inanan Özdemir, görevdeyken topladığı 52 belgeyi savcılığa vererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda yolsuzluk iddialarını tek tek belgelere dayanarak anlatan Özdemir, kurum menfaatlerini savunduğu, hukuk dışı uygulamaların kaldırılması için çalışırken kurum içindeki menfaat gruplarının menfaatleri ile uzlaşamaz hale gelinmesi yüzünden önce yetkilerinin daraltıldığı ve yıl sonunda da sözleşmesinin feshedildiğini belirtti. Özdemir ayrıca İdare Mahkemesi'nde dava açarak sözleşmesinin yenilenmemesi işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

Savcılık işlem yapmadı

Özdemir'in suç duyurusunda bulunduğu savcılık tam 4 ay delilleri toplamak için harekete geçmeyi reddetti. Özdemir, savcılığı harekete geçirebilmek için çareyi İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak delillerin yok edilmesine karşı kurumda arama yapılmasına karar verilmesini istedi. Bu dilekçeyi mahkemeye havale eden savcı, evrakın altına el yazısı ile soruşturma ile ilgili olarak müfettiş görevlendirildiği için arama yapılmasına gerek olmadığı yönünde görüş yazdı. Mahkeme de savcının talebi doğrultusunda, 9 Eylül'de arama yapılması istemini reddetti. Özdemir, mahkemenin kararına karşı bu defa istanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. Mahkeme, savcının 4 ayda hiçbir delil toplamamasını yasaya aykırı bularak ?Bu durumun iddiada bulunanlar ve kamu yönüyle adil yargılamaya güveni sarsacağı?nı belirtti ve Darülaceze'de arama yapılmasına karar verdi. Mahkeme kararıyla yapılan bu aramada Özdemir'in savcılığa verdiği belgelerin dışında da yolsuzluk yapıldığına ilişkin belgeler bulunduğu öğrenildi.

İşe dönüş kararını aldı

Yolsuzluk iddialarına ilişkin önemli bir hukuki başarı elde eden Özdemir, işten atılmasına ilişkin açtığı davanın ilk ve en önemli raundunu da kazandı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, Özdemir'in sözleşmesinin yenilenmemesi işleminin yürütmesini durdurdu. Karara göre Darülaceze, Özdemir'le yeniden sözleşme imzalamak zorunda olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber