Yeşil kartlı hastalara VIP odalar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2011 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Diyarbakır'a yapılan yatırımlar her geçen gün artarken, sunulan hizmetlerin kalitesi de arttı. Bir zamanlar Emekli Sandığı ve sigortalı hastalardan ayrı muameleye tabi tutularak sadece devlet hastanelerinde tedavi edilen yeşil kartlı hastalar için de Diyarbakır'da VIP odalar düzenlendi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, sosyal güvence konusunda hasta ayrımı yapılmayan bir kurum olduklarını söyledi. Yağmur, ?Hastanemizde kurulan VIP odalarla herkese eşit hizmet veriyoruz. Yeşil kartlı hastalarımız da VIP odalarından yararlanıyor. VIP odalarda hastalarımız dışında refakatçi odaları da bulunuyor, bütün odalarımız tek ve çift kişilik olarak dizayn edilmiştir.? dedi.

Diyarbakır'da tedavi için kendilerine başvuran bütün hastalara eşit muamelede bulunduklarını belirten Yağmur, hizmet anlayışında asla vatandaş ayrımı yapmadıklarını vurguladı. Yağmur, ?Amacımız bölgeye en kaliteli hizmeti sunmaktır. Bizler doktor olarak vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan en kaliteli hizmeti sunmanın hesaplarını yapıyoruz. Yaptığımız yeniliklerle birlikte Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni 5 yıldızlı otel gibi donattık. Artık hiçbir hastayı ileri merkezlere göndermek istemiyoruz, tüm imkânlar mevcuttur. Eğer hastamızı ileri merkezlere gönderme ihtiyacı varsa gönderiyoruz, yoksa tüm ameliyat ve tedavileri devasa hastanemizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır.? diye konuştu.

Diyarbakır'a 26 yataklı yanık merkezi inşa etmeye başladıklarını belirten Yağmur, 3 -4 ay içinde tek kişilik yoğun bakımlar ve ameliyathanesi olan bölgenin en büyük yanık merkezinin tamamlanacağını kaydetti. Burada 3. derece yanıklar gibi ciddi hastaları tedavi edeceklerini belirten Yağmur, bakanlığın vatandaşın sağlığı için her türlü yatırıma açık olduğunu vurguladı. Yağmur, ?Ayrıca hastanemizin bahçesine radyoterapi merkezini kurduk, bir aya kadar hizmete açacağız. Hastaneye ait olan 280 dönüm arazi 609 dönüme çıkarıldı. Böylece kampüs hastane olma yönünde önemli bir adım atıldı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Psikiyatri ve Akıl ve Ruh Sağlığı hastaneleri ise bakanlığımız Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından yapılacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber