Emniyetteki ölüm için 31 yıl sonra suç duyurusunda bulundular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2011 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül Darbesi döneminde Bursa Emniyet Müdürlüğü binasının 5. katından atlayarak intihar ettiği öne sürülen avukat için ölümünün 31. yılında meslekdaşları tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyette arkadaşlarının öldürüldüğünü öne süren Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne çelenk bırakmak istedi. Emniyet yetkililerinin buna izin vermeyeceğini açıklamasıyla çelenk emniyet karşısındaki yol ortasındaki refüje bırakıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyeleri, 3 Ekim 1980 yılında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün 5. katından atılarak öldürüldüğünü iddia ettikleri Avukat arkadaşları Ahmet Hilmi Feyzioğlu için, 31 yıl aradan sonra suç duyurusunda bulundu. Dernek üyeleri bugün öğle saatlerinde, 2 Ekim 1980 yılında kayıtlara 'intihar etti' şeklinde geçirilen olayda Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün 5. katından atılarak öldürüldüğünü ileri sürdükleri Avukat Ahmet Hilmi Feyzioğlu'nun ölümünün 31. yıldönümü için biraraya geldi. Türkiye Komünist Partisi, Disk Maden-İş gibi sivil toplum kuruluşlarının avukatlığını yapan Feyzioğlu'nun 12 Eylül düzeninde Emniyet Müdürlüğü'nün 5. katından atılarak katledildiğini ileri süren ÇGD Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin şunları kaydetti: "Olayın ardından intihar ettiği söylenen meslektaşımız, aslında itilerek öldürülmüştür. Açılan soruşturmada şahitlerin ifadeleri meslektaşımızın atıldığı değil, atladığı şeklinde değiştirilmiştir. Failleri yargı önüne çıkarılmamış, suçlular cezasız kalmıştır. Böylelikle kapanan binlerce dosya gibi Feyzioğlu'nun dosyası da adaletin tozlu raflarına gönderilmiştir. Bu olayı unutmayacağız, unuturmayacağız. Emniyette 1. kat ve Mİt elamanlarınca sorgulanan meslektaşımız ağır işkence gördükten sonra aşağya atılarak katledilmiştir. adaletten darbecilerin, işkencicilerin sorgulanmasını bekliyoruz. 12 eylül döneminde kapanan binlerce dosyadan biri olan Feyzioğl'nun dosyasının da adaletin tozlu raflarına gönderilmiş ve bu böyle gitmeyecek. Feyzioğlu'nun katillerinin bulanarak adalet önüne çıkarılması için suç duyurusunda bulunuyoruz."

Açıklamanın ardından ÇGD üyeleri, Feyzioğlu'nun katillerinin yakalanması için 31 yıl aradan sonra suç duyurusunda bulundu. Daha sonra avukatlar, protesto için kırmızı karanfillerle süslediği çelengi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Avukat Veysel Yıldırım'ın emniyet girişine bırakmak isteği çelenge emniyet yetkilileri izin vermedi. Duruma tepki gösteren Yıldırım ve arkadaşları çelengi refüje bıraktı. Avukatların ayrılmasından sonra çelenk emniyet görevlilerince refüjden alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber