Minibüsçü, bayan trafik polisini darp etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2011 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da denetim ve yolcu kontrolü yapan bayan trafik polisi, minibüs şoförü tarafından darp edildi. Olay sonrasında hastaneye kaldırılan bayan polis memurunun burnundan aldığı darbe ile yaralandığı ve tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi.

Gazlıgöl Caddesi Demiryalayan Türbesi civarında Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde yolcu minibüsleri üzerinde günlük rutin denetimlere başladı. Bu sırada Ahmet Necdet Sezer Kampüsü hattında çalışan 03 M 0341 plakalı minibüs ekipler tarafından durduruldu. Minibüs sahibi İbrahim Çelik'ten evrakları istendi. Bu sırada bayan trafik polisi Şükriye Ayverdi ile minibüs şoförü Çelik arasında tartışma yaşandı. Çıkan arbedede Ayverdi burnundan aldığı darbelerle yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaçan minibüs şoförü Çelik, ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay sonrasında kavşaklarda ve yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, çıkabilecek olaylara karşı denetimlerini arttırdı. Polislerin öğlen dinlenme mesaisi iptal edilirken, ekiplere kumanya dağıtıldı.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, denetim ve yol kontrolü yapmanın yasal hakları olduğunu belirterek, darp olayını 'devlete başkaldırı' olarak değerlendirdi Türkmenli, şunları söyledi:

"Bu olayın esası geçmişe dayanmaktadır. Özel taşıyıcı firma ile minibüsçüler arasında uzun zamandır yolcu kapma meselesi yüzünden kavga ve tartışmalar yaşanmaktadır. Bunun üzerine ekiplerimiz sıkı bir denetim ve yolcu kontrolü yapmaktadır. Biz, esnaf ticaret odaları, şoförler cemiyeti nezdinde ve arkadaşların eğitimi ile ilgili de çalışmalarda bulunduk. Sanki ilk başta burada özel firma ile minibüsçüler arasında bir rekabet varmış gibi görünse de bu işin kanun dinlemez mevzuat dinlemez, devlet dinlemez bir boyutlarda olduğu anlaşılıyor. Normal denetim yapan bir bayan polis memurumuz var. Minibüsün şoförü bayan memurumuza denetim yaptırmamak üzere darpta bulunuyor. Biz zaten hastaneye götürdük gerekli tedavisini yaptık. Gerekli raporları aldık, bayan memurumuzu şu anda istirahatta. Adli işlemler takip ediyor. Çok üzgünüz. Burada bir devlete başkaldırma gibi de görünüyor. Yapılan iş tamamen bizim yasal denetleme ile ilgili görevlerimiz."

Türkmelioğlu, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, görevlerini ve denetimlerin daha etkin bir şekilde yerine getireceklerini, düzgün çalışmadıkları sürece yasalar çerçevesinde denetimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Afyonkarahisar Şoförler Odası Başkan Mevlüt Ülker ise yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu kaydetti.

Olay sonrasında bazı minibüsçüler, denetimleri protesto etmek amacıyla kontak kapatma eylemi yapacaklarını bildirdi.

MESUT MERCAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber