Polis akaryakıtta sahaya indi, ilk güne özel %10 indirim

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Ekim 2011 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis akaryakıtta sahaya indi. Polis Yardım Sandığı, kamu şirketi TP ile ikinci istasyonunu açacak. Ankara'daki istasyonda ilk güne özel yüzde 10 indirim yapılacak

Akaryakıt kaçakçılarının korkulu rüyası Emniyet sahaya indi. Polisler, kendi istasyonlarında benzin ve mazot satmaya başlayacak. Kamu şirketi TP ile stratejik ortaklığa imza atan Polis Yardım Sandığı (POLSAN) Ankara'daki ilk büyük istasyonunu "Türkiye Petrolleri" markası ile açacak. Askerlerin Opet-Mehmetçik Vakfı işbirliği sonrası polis vakfı da sektöre girmek için kamu şirketi TP Petrol işbirliği yoluna gitti. Polsan, kamu kurumu Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) markası "TP Petrol Dağıtım" ile Yozgat Yerköy'ün ardından ikinci istasyonunu Ankara'da açacak.

HEDEF 100 İSTASYON

İlk güne özel olarak Ankaralı müşterilere yüzde 10 indirim uygulanacak. Stratejik iş birliği başlığı ile ilişkilerini geliştirmeyi hedefleyen kurumlar istasyon sayısını da önümüzdeki dönemde 70 ila 100 arasında arttırmayı planlıyor. Polsan'ın özellikle Anadolu illerinde yeni bayilik daha alacağı belirtiliyor. Lüleburgaz'da da TPAO arazisinde istasyon kurma çalışmaları devam ediyor. Emniyet çalışanlarının üye olduğu sandık akaryakıt sektörüne girmek için geçen yıldan bugüne TP Petrol'le ortaklık görüşmesi yapıyordu. Görüşmeler devam ederken Polsan, TP'den istasyon alarak işletmeciliğe başlama yoluna gitti.

1952'DE KURULDU, HOLDİNGE DÖNÜŞTÜ

Polis Sandığı 1952'de polislere daha iyi sosyal imkânlar sunabilmek amacıyla kuruldu. Üyelerinden gönüllülük esasına göre aidat toplayan Polsan'ın halen 100 bin civarında üyesi bulunuyor. 2000 yılında Ankara Sigorta'yı satın alarak büyüme yolunda önemli bir adım atan sandık, 2008'de bireysel emeklilik alanında faaliyet gösteren bu şirketi Hollandalı Aegon'a sattı. 2010'da Polsan Portföy isimli bir şirket kurdu. Sandığın aktif büyüklüğü ise 850 milyon lira.

100 bayisi var

TPAO'nun entegre şirket olma projesiyle 2006'da kurulan TP Petrol, kısa sürede 53 firmanın yer aldığı akaryakıt sektöründe ilk 8'e girdi. Türkiye geneli 100 üzeri bayisi bulunuyor. TP'nin bölgesel bir güç olmak için kurulduğunu anlatan Enerji Bakanlığı yetkilileri şirkete dinamizm katacak ortaklarla görüşmeye açık olduklarını belirtiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber