Şahin: Asayişi sağlarken bireyin özgürlüğüne dokunmamaya özen gösteriyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2011 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Polis Meslek Yüksek Okulu, yeni eğitim yılına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in katıldığı bir törenle başladı. Bakan Şahin, törende yaptığı konuşmada, güven ve istikrarın olmadığı bir yerde huzur bulunmadığına dikkat çekti. Şahin, ?Emniyet ve asayişi sağlarken bireyin özgürlüğüne dokunmama noktasında da büyük bir hassasiyet içerisindeyiz.? dedi.

Ankara Polis Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar katıldı. Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Elmadağlıların talepleri doğrultusunda okulun adının Elmadağ Polis Meslek Yüksek Okulu olması için Başbakanlık'a talep iletildiğinin belirtti.

Vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması için gerekli tedbirleri almanın İçişleri Bakanlığı'nın görevi olduğunu ifade eden Bakan Şahin, polis teşkilatının 166 yıllık tecrübesi ve çağın getirdiği teknik donanımla güvenliği sağlayan önemli kurumlardan biri olduğunu kaydetti.

Bakan Şahin, güvenliğin ve asayişin olmadığı yerde hiçbir şeyin olamayacağını, kalkınmanın sağlanamayacağının altını çizdi. Güvenliğin bu anlamda her şeyin zeminini oluşturduğunu belirten Şahin, ?Gerek demokratik gelişme, gerekse insan haklarının korunması noktasında emniyet ve asayişin sağlanması çok büyük bir anlam ifade etmektedir. Milletimizin ortak talebi olan istikrarın korunabilmesi için bütün gücümüzle çalışmaktayız.? diye konuştu.

Şahin, polis ve jandarmanın güvenlik ile özgürlük arasındaki buluşmayı iyi kurma gayreti içerisinde oluğunu bildirdi. Güvenliği bir anlamda özgürlüğün teminatı olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Şahin, şöyle konuştu: ?Güvenlik sektörünün, birey özgürlüklerinin gelişmesine ve katkı sunmasını, güçlendirmesini arzu ediyoruz. Dolayısıyla, bireyin özgürlüklerini öteleyen yok sayan bir güvenlik anlayışı tehlikeli görüyoruz. Sunduğumuz tüm hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde vatandaş, memnuniyeti bizim için en önemli kriterdir.?

Bu yıl polis meslek yüksekokullarında 16 bin 103 öğrenicinin eğitim alacağını ifade eden Şahin, polis adaylarına şöyle seslendi: ?Hükümet olarak demokrasi ve insan haklarına saygı asla taviz vermeyeceğimiz değerlerimizdir. Bunun yanında işkence ve kötü muamelenin kökünün kazınması da temel ve birinci politikamızdır. Uluslararası insan hakları örgütleri ve batı kamuoyunun da üzerinde durduğu ve kararlılıkla benimsediğimiz işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans önemli hizmet felsefemizi oluşturmaktadır. Suçu önleme ve suçla mücadelede konularında geliştirilen stratejilerin hak ve özgürlükleri kısıtlamadan ve güvenlik alanında zafiyete uğramadan uygulanması yine temel ana hedefimizdir. Biz bu politikalar ve değerler çerçevesinde sizlerden hizmet beklemekteyiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber