Kürt şehidin yakınlarından BDP'ye tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2011 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan er Ercan Doğrukartal'ın, bir gün önce telefonla konuştuğu annesinden helallik istediği öğrenildi. Karslı Doğrukaltal'ın yakınları, "Demirtaş'a sesleniyoruz; diyor ki 'devlet operasyonları durdursun'. Esas devlet Demirtaş'ı yakalayacak ki bu iş bitsin." şeklinde tepki gösterdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi ile Dercik Beldesi arasında bulunan Ortaklar Jandarma Karakolu yakınlarında yola döşenen mayının teröristlerce patlatılması sonucu şehit olan Piyade Er Ercan Doğrukartal'ın İstanbul'daki baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehitlik haberini alan acılı baba Coşkun Doğrukartal ve annesi Maize Doğrukartal, göz yaşlarına boğuldu. Şehit oğullarıyla bir gün önce konuştuklarını dile getiren acılı baba, oğlunun şehit olacağını hissettiğini belirtti.

Esenyurt'taki şehidin evi Türk bayrakları ile donatıldı. Taziyeleri kabul eden acılı baba Coşkun Doğrukartal, terör örgütüne lanet okudu. Terör eylemlerinin arkasındakilere seslenen acılı baba, "Onları Allah kahretsin! Oğlum bir gün önce annesiyle konuşmuştu. Ondan helallik istedi. Şehit olacağı oğluma ayan oldu." şeklinde konuştu.

Şehit erin dayısı Abbas Doğrukartal ise kendilerinin de Kürt olduklarını ifade ederek, "Biz o Kürtlerden değiliz. Biz vatanımıza milletimize bağlıyız. İnsan gibi çalışıp yaşamak varken kan dökülüyor." şeklinde isyan etti. Doğrukartal'ın yakınları ise, BDP'ye tepki göstererek, "Demirtaş'a sesleniyoruz; diyor ki 'devlet operasyonları durdursun'. Esas devlet Demirtaş'ı yakalayacak ki bu iş bitsin. Apo'dan önce onun başını kesmek lazım. Demirtaş'ın kafası kesilmezse bu iş olmaz." ifadelerini kullandı.

20 YILLıK FİLM 15 AYLIK REKLAM

Şehit Ercan Doğrukartal askere gideceği gün evinin duvarına '20 yıllık film 15 aylık reklam' yazdığı görüldü. Şehit oğlunun yazdığı yazıyı gösteren acılı baba ise, "İlk o yazıyı yazdığında kızmıştık. Ama oğlum yazmış onun hatırası orada." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber