Erdoğan'ın annesinin cenazesi için hazırlıklar yapılıyor/ Video

Haber Giriş : 08 Ekim 2011 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın (88) cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi ve çevresi tören için hazırlanıyor. Cenaze için camiye çok sayıda çelenk gönderildi. İçlerinde en ilginci Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurtdışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan'ın gönderdiği çelenkti.

İstanbul Büyükşehir ve Fatih belediyelerine bağlı temizlik ekipleri Fatih Camisi ve çevresinde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapılıyor. Cami avlusuna emniyet güçleri tarafından kurulan bariyerlerle protokol ile vatandaşların namaz kılacağı yerler belirlendi. Caminin çevresinde sürdürülen yol çalışmaları kapsamında avlu girişine taşlar döşendi.

FEVZİ PAŞA CADDESİ TRAFİĞE KAPALI

Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Başbakanlık Basın Merkezi'den dün yapılan açıklamada cenaze töreni için çelenk göndermek veya yazılı basına ilan vermek isteyenlerin bunun yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağış yapmaları duyurulmuştu. Bu çağrıya rağmen caminin avlusuna sabah saatlerinden itibaren çok sayıda çelenk taşındı.

DALAN'DAN ÇELENK

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Garnizon Komutanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri'nin içinde bulunduğu bazı kişi ve kurumların çelenk gönderdiği görüldü. Çelenkler arasında özellikle Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurt dışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan'ın gönderdiği çelenk dikkat çekti.

Diğer çelenkler de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Ferdi Tayfur ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktörü Şenol Güneş adına gönderildi.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Başbakan Erdoğan'ın dün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar başladı.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde mezarlığın ana girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Mezarlık önünde bulunan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde park eden araçlar da çekici yardımıyla kaldırılıyor.

ERDOĞAN'IN EVİNE TAZİYE ZİYARETLERİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Üsküdar Kısıklı'daki konutunda yoğun şekilde taziye ziyaretleri yapılıyor.

HASTANEYE ZİYARETÇİ YAĞDI, BAŞBAKAN CUMA NAMAZI KILDI

Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu caddede, sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşanıyor. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı konutun çevresinde bazı aile yakınları bekleyişlerini sürdürüyor. Konutunun yakınında bir ambulans bekletiliyor.

Bu arada, cenaze aracının erken saatlerde Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu sokağa giriş yaptığı görüldü.

Öte yandan, bazı akrabaları ile Kaya Çilingiroğlu, sanatçı Adnan Şenses, eski basketbolcu İbrahim Kutluay ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Başbakan Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretlerinin aralıksız devam ettiği gözlendi.

Başbakan Erdoğan'ın konutunun karşısında bulunan ve basın mensuplarının beklediği boş arsada ise Üsküdar Belediyesi tarafından çay ve su servisi yapılıyor.

'GERİLLA LİDERİ'NDEN ERDOĞAN'A TAZİYE ZİYARETİ

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, annesi vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ?mihmandar bakan? sıfatıyla hazır bulunduğu ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.

Türkiye'de resmi ziyaret amacıyla bulunan Raussef'in normal koşullarda Erdoğan ile yarın çalışma yemeğinde biraraya gelmesi planlanmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın dün sabah vefat etmesi nedeniyle söz konusu çalışma yemeği iptal edilmişti.

SURİYE CUMHURBAŞKANI BEŞAR ESAD, ERDOĞAN'A YAZILI TAZİYE MESAJI YOLLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a annesinin vefatı nedeniyle bir çok lider de telefon ederek ve yazılı mesaj yollayarak başsağlığı mesajı iletiyor. Edinilen bilgiye göre, ABD Başkanı Obama, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu telefonla arayarak Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat etmesinden dolayı taziyelerini bildirdi. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Rusya Federasyonu Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakanı Vladimir Putin, Sırbistan Cumhurbaşkani Boris Tadic, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov Başbakan'a taziyelerini yazılı mesajla iletti.


Başbakan Erdoğan'ın anne acısı... Her fırsatta anne sevgisine, annelerin önemine değinen Başbakan'ın annesi Tenzile Hanım tedavi gördüğü hastanede vefat etti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en zor günü...

Bir süredir Kadıköy'deki Medipol Hastanesi'nde tedavi gören Tenzile Erdoğan (88) dün sabah yaşamını yitirdi.

Tenzile Hanım 20 Eylül günü karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurmuş, safra kesesi kangreni tanısı konmuştu. Erdoğan, 1 Ekim'de safra kesesi ameliyatı geçirmişti. Klinik tablosu düzelen Tenzile Hanım servise alınmıştı. Ancak dün 07.30'da ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle durumu kötüleşti, yeniden yoğun bakıma alındı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Hanım ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Kısıklı'daki evinden hastaneye geçti. Erdoğan Ailesi'ne saat 09.15'te acı haber geldi. Tenzile Hanım yaşamını yitirmişti.

HASTANE AKINA UĞRADI

Vefat haberi üzerine ailenin diğer fertleri, bakanlar, siyasetçiler, işadamları, akademisyenler hastaneye akın etti. Öğle saatlerine doğru Başbakan makam aracıyla hastaneden ayrıldı, kısa süre sonra da Tenzile Hanım'ın cenazesini taşıyan cenaze aracı yola çıktı. Cenaze Erdoğan Ailesi'nin Kısıklı'daki konutuna getirildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

CUMADAN MEZARLIĞA

Başbakan evde taziyeleri kabul ettikten sonra Cuma namazını kılmak için kardeşi Mustafa Erdoğan'la birlikte Üsküdar'daki Marmara İlahiyat Vakfı Camii'ne geçti. Erdoğan, cuma namazını da kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüştü. İki kardeş namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na gitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da buraya geldi. Başbakan, Tenzile Hanım'ın cenazesinin defnedileceği mezar yerini inceleyip eve geçti.

Akşam saatlerinde konutun bahçesinde Tenzile Hanım için Kur'an-ı Kerim okundu. Soğuk hava nedeniyle açık hava sobaları getirildi.

PROGRAMLAR İPTAL

Başbakan Erdoğan'ın bugün Bursa ve 9 Ekim'deki Hatay ziyaretleri de iptal edildi. Erdoğan, Hatay'da Suriye'den gelenler için oluşturulan kampa gidecekti. Tenzile Hanım'ın vefatı memleketi Güneysu'da da büyük üzüntü yarattı. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, 'Dünya lideri yetiştiren bir annemizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz' dedi.

CENAZE BUGÜN

Tenzile Hanım için bugün öğle vakti Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Tenzile Erdoğan'ın cenazesi daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

3 BİN POLİS GÖREVLİ, KUŞ UÇMAYACAK

Cenaze töreninde 300 kişilik özel tim, 2 bin kişilik Çevik Kuvvet ekibi, 700 trafik polisi görev alacak. 4 bomba imha uzmanı da geceden itibaren tarama yapacak.

UÇAKLAR DOLU, MECLİS'TEN OTOBÜS KALKIYOR

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, uçaklarda yer bulamayan milletvekilleri için otobüs tahsis etti. Otobüs bugün sabah 06.00'da Meclis Şeref kapısından hareket edecek.

Rize'den İstanbul'a

RİZE Güneysu'da dünyaya gelen Tenzile Hanım, 1955 yılından bu yana İstanbul'da yaşıyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Vesile İlgen'in annesi olan Tenzile Hanım 88 yaşındaydı. Gemi kaptanı olan eşi Ahmet Erdoğan ise 8 Aralık 1988'de vefat etmişti.

Siyasetten futbola herkes taziyede

TENZİLE Hanım'ın vefatının ardından hem hastane hem konut ziyaretçi akınına uğradı. Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bekir Bozdağ Ankara'dan İstanbul'a geldi. AK Partili siyasetçiler, bakanlar, Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yorumcu Rıdvan Dilmen, işadamı Ali Ağaoğlu, Mustafa Sarıgül de taziyeye gelenler arasındaydı. Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, Acun Ilıcalı ve Fatih Terim de konuta geldi.

MUSEVİ BAŞKAN DA GELDİ

Taziyeye gelenler arasında Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir, Mehmet Ağar, Şenes Erzik, Mehmet Barlas, Adnan Şenses, Ali Şen de vardı.

DEMİRLER SÖKÜLDÜ

Fatih Camii'nde dün hummalı bir çalışma yürütüldü. Emniyet yetkilileri güvenlik önlemlerini değerlendirdi. Yoğun katılım beklenmesi nedeniyle yeşillik alandaki demir korkuluklar kesildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 'Rutin çalışmalarımız vardı. Ancak yarına kadar yetiştirilmesi gereken bazı çalışmalarımız var' diye konuştu.

Anne kokusu güç verir

BAŞBAKAN bugüne kadar sıklıkla anne sevgisi, annenin önemi üzerine mesajlar vermişti. 2006'da anne-babalarını huzurevlerine bırakanlara tepki göstermiş, 'Bir Başbakan olarak buna katlanamam' demişti. Erdoğan, Yaşlılar Haftası nedeniyle aynı hafta 'Annemin kokusunu almadan yaşayamam. Onu koklayacaksın ki gücün olacak' yorumu yapmıştı. 2009'un Anneler Günü'nde Tenzile Hanım'a çiçek vermiş, eklemişti: Cennet babaların değil annelerin ayakları altında. Annelerin ayaklarının altı öpülesidir. Gerçi benim annem ayağının altını bana pek öptürmüyor, ama bazen zorluyorum...

DUA EDİN DEMİŞTİ: Erdoğan, Afrika dönüşü, ameliyat geçiren Tenzile Hanım için bir istekte bulunmuştu: Annem dünden daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin.

PANKARTI İSTEMİŞTİ: Başbakan, bir Sultangazi mitinginde ise açılan 'Evladın bizimle, biz varız yanında. Bayramın kutlu olsun Tenzile Ana' pankartını çok beğenmiş, 'Sarın da bana verin' demişti.

ÜZÜLMÜYOR ANALAR...: Şiir albümünde ise İbrahim Sadri'nin şu mısralarını okumuştu: Yine mektubun geldi bugün haziran. Kimselere göstermediğin ak saçlarının kıvrımlarından. Haberin geldi haberin geldi iki damla gözyaşın kağıtta. Çok bakarsın yağmur yağanda. Islak ve buğulu camların ardından. Bilirim bilirim, acı nasıl oturur adam yüreğine ne var yani işte iyiyim diyorum ya . İnan olsun iyiyim anne, insan gerçekten iyi oluyor, iyiyim dedikçe bak üzülme yazıyorum bir daha. Nolur üzülme üzülmüyor analar oğulları üzülmüyorum dedikçe...

ESAD, OBAMA, PUTİN ARADI LİDERLERDEN TELEFON YAĞDI

TENZİLE Hanım'ın vefatı nedeniyle dünyadan başsağlığı mesajı yağdı. ABD Başkanı Barack Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Başbakan'a başsağlığı telefonu açtı. Barzani adına cenazeye Neçirvan Barzani katılacak. Bosna-Hersek'te ise cuma hutbelerinde Emine Hanım'ın vefatı halka duyuruldu. Bugün Saraybosna'da gıyabi cenaze namazı kılınacak.

SİYASET ACIDA BULUŞTU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'ı arayarak başsağlığı diledi. CHP'den Abant'taki toplantı nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılamayacağı, bir heyetin CHP'yi temsil edeceği açıklandı. MHP lideri Devlet Bahçeli mesajında 'Merhumeye Cenab-ı Allah'tan rahmet, size, ailenize, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum' dedi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başsağlığı mesajı gönderdi. BBP ve DSP taziye mesajları yayımladı.

Zana YAVUZ - Süleyman ŞEN - Mete YILMAZ - Levent AKPINAR - Mustafa BAYRAK

AA ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber