Başbakan Erdoğan annesinin tabutuna omuz verdi/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2011 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle dün vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan (88) son yolculuğuna uğurlanıyor. Başbakan Erdoğan, cenaze aracıyla Kısıklı'daki evden Fatih Camii'ne geldi. Annesinin tabutuna omuz veren Başbakan Erdoğan, cenazeyi musalla taşına kadar taşıdı.

Tenzile Erdoğan'ın cenazesini taşıyan cenaze aracı konvoy eşliğinde Fatih Camii'ne geldi. Geçilen güzergahlar trafiğe kapatıldı. Başbakan Erdoğan da annesini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Başbakan Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan da cenaze aracının arka koltuğunda yer aldı.

BAŞBAKAN ANNESİNİN TABUTUNA OMUZ VERDİ

Cenaze aracı Fatih Camii'ne geldiğinde cenaze aracını kabinedeki bakanlar karşıladı. Taziyeleri kabul eden Başbakan Erdoğan, annesinin tabutuna omuz verdi ve tabutu musalla taşına kadar taşıdı. Emine Erdoğan da kızları ve akrabaları ile birlikte cenaze törenine katıldı.

CENAZEYE KATILIM YOĞUN

Cenaze törenine siyaset, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri de katılıyor. Cenaze töreni için camiye gelenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, tiyatrocu Behzat Uygur, sanatçı Orhan Gencebay, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Reçber, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da bulunuyor. AK Partili Abdülkadir Aksu'nun mini elektrikli araçla cami girişine kadar geldiği gözlendi.

Cenaze için camiye merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan da geldi. Fatih Erbakan Mart ayında bu camiden babasını son yolculuğuna uğurlamıştı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller cenaze törenine katılıyor. Özer Çiller camiinin girişine kadar mini elektrikli araç ile geldi.

TSK'DAN DA BİR HEYET KATILDI

Cenazeye TSK'dan da bir heyet katılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Abant'taki toplantısında olduğu için cenazeye katılamayacağını bildirmişti. CHP adına cenaze törenine Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın başkanlığındaki bir heyet katılıyor. Tören için MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile bir heyet de camideki yerini aldı.

FEVZİ PAŞA CADDESİ TRAFİĞE KAPALI

Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapıldı. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü. Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber