Öğretmenler boyacı oldu, okulun çehresi değişti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2011 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun boyanması için para bulamayan Kırkağıl İlköğretim Okulu öğretmenleri, mesai dışı saatleri okulu boyadı.

Merkeze bağlı Kırkağıl Köyü İlköğretim Okulu idaresi, okulun yıpranan çehresini yenilemek istedi. Birkaç boyacı ustası ile görüşen okul idaresi, çok yüksek meblağlar talep edilince, öğretmenlerle görüşerek kendileri boyama kararı aldı.

Okul müdürü Bülent Kaya, ustalarla görüşmelerinde sadece iç cephe için 7 bin lira istendiğini hatırlatarak, "Bizim bu mütçeyi kaldıracak durumumuz yoktu. Biz de saygıdeğer öğretmenlerimizle toplantı yaptık. Toplantı sonucunda okulu kendi imkanlarımız doğrultusunda boyama kararı aldık. 3 katlı olan okulumuzun iç cephesini 14 öğretmen, 2 hizmetli ve Bingöl Belediyesi'nden gelen 2 usta ile 3 gün içerisinde boyayarak bitirdik. Şimdi sıra dış cephemizde. Onu da en kısa süre içerisinde başlayıp bitireceğiz inşallah. Bizler burada bir aile olarak, takım ruhu, sevgiyle dolu bir ortam, büyük azim ve emekle yaptığımız çalışmalar neticesinde bu işi başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Okulumuz bu sayede daha güzel ve yeni bir çehreye kavuştu. Temiz ve nezih bir ortamda 180 öğrencimize daha iyi bir eğitim vereceğimize inanıyorum. Bu yapmış olduğumuz uygulamanın herkese örnek olmasını istiyoruz." dedi.

Okulun öğretmenlerinden olan Muhammet Yavuz Yiğitoğlu ise ''Müdürümüz okulun boyanması için yeteri kadar bütçemizin olmadığını söyledi ve eğer herkes kabul ederse okulumuzu kendimiz boyayalım dedi. Düşünmeden kabul ettik. Hepimiz bir aile ortamında sevgi ve saygı çerçevesinde, kendi özel işlerimizden fedakarlık ederek bu işi başardık. Aile ortamı sağlandıktan sonra hep birlikte el ele vererek, çok zor dediğimiz işleri çok kolay bir şekilde başarabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber