Muğla'da 65 yılın yağış rekoru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2011 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü, kentte son 24 saatte metrekareye düşen 169 kilogram yağışın son 65 yılın ?yağış rekoru? olduğunu bildirdi.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. Son 24 saatte metrekareye 169 kilogram yağışın düştüğü Muğla'da, bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı.

Emirbeyazıt, Muslihittin ve Kötekli mahallelerinde de bazı evler su baskınlarından etkilendi. Vatandaşlar ve belediye ekipleri suları tahliye ederken, bazı vatandaşlar ise eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye düşen 169 kilogram yağışın son 65 yılın ?yağış rekoru? olduğunu bildirdi. Muğla'da en fazla, 1995 yılında 24 saatte metrekareye 155 kilogram yağışın düştüğüne dikkati çeken yetkililer, son 24 saatte kaydedilen 169 kilogram yağış ile bu oranın geçildiğini açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, yağışların ileriki saatlerde de devam edeceğini belirtti.

?Vatandaşlarımız tedbirli olsun?

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise kentte dün aniden başlayan şiddetli yağışın yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi.Kurak geçen bir yazın ardından gelen mevsimin ilk yağışının çok şiddetli olduğunu vurgulayan Gürün, ?Yağış nedeniyle su, dere yataklarını aşarak taştı. Taşan su, dere yataklarında biriken çöpleri de taşıdığı için, suyun tahliyesinde sıkıntı yaşadık. İlk yağışın ardından ekiplerimiz 100'ün üzerinde su baskını ihbarı? diye konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Muğla ve ilçelerinde yağışlı havanın süreceği uyarısında bulunduğuna işaret eden Gürün, ?Yapılan uyarı doğrultusunda tedbirlerimizi aldık. Muğla kent merkezinde metrekareye düşen yağış miktarı çok fazla. Yağışın fazla olması da dere yataklarının taşmasına neden oldu. İtfaiye, zabıta ve fen işleri ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Vatandaşlarımız bugün de su baskınlarına karşı tedbirli olsunlar. Olası bir su baskını anında itfaiye ve zabıta ekiplerimizden yardım isteyebilirler? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber