CHP'li Güler: Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, cezaevlerinde 503 öğrencinin bulunduğunu ifade ederek, bunların eğitim hayatlarına dönebilmeleri için serbest bırakılmalarını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler, Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve Mülkiyeliler Birliği Başkanı İhsan Feyzibeyoğlu ile Sincan L Tipi Kapalı Cezaevi'nde iki öğrenciyi ziyaretlerine ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri Ozan Gündoğdu ve Soner Torlak'ı dün cezaevinde ziyaret ettiklerini hatırlatan Güler, bu öğrencilerin Hopa'daki olayları protesto amacıyla Ankara'da düzenlenen gösteriye katıldıkları için cezaevinde olduklarını dile getirdi. Güler, Türkiye'de 503 öğrencinin cezaevinde olduğunu belirterek, 10 üniversiteli öğrencinin ise Sincan L Tipi Kapalı Cezaevinde adi suçlardan tutuklananlarla birlikte 4,5 aydır yattığını, haklarında bir iddianamenin bulunmadığını bildirdi. Tutukluluk sürecinin bu gençlerin hayatını karartmaya başladığını savunan Güler, öğrencilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını ve yarım kalan eğitimlerine dönmelerini istedi.

Kesimoğlu da cezaevinde bulunan 503 öğrencinin, okullarında olması gerektiğini savundu. Öğrenciler ve ailelerin, geleceğe kaygıyla baktıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber