Hak-Sen, 4C'liler için referandum sandığı kurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Çalışanları Hak Sendikalar Konfederasyonu (HAK-SEN) üyesi bir grup, 4/C'lilerin sorunlarını dile getirmek için ?4C Referandumu? oy sandığı kurdu. Düzenlenen etkinlikte kurulan sandıkta oy kullanan grup üyeleri, sandığı Cuma akşamına kadar burada tutacak. Eylemde temsili bir imam ise ?Dert C duası' okurken, eyleme katılanlar hep bir ağızdan ?amin' dedi.

HAK-SEN üyesi yaklaşık 20 kişi, Kızılay Sakarya Meydanı'nda toplandı. ?Dört C'liyken, dert C'li olduk?, ?Hakkımızı alana dek mücadele edeceğiz?, ?Adımız 4/C'li yaşadığımız mobbing çok büyük" dövizleri taşıyan grup, cadde üzerine ?4C Referandumu? oy standı kurdu.

Grup adına konuşan HAK-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, ?4C Referandumu? adı altında düzenlemiş oldukları bu etkinlikte amaçlarının kamuda çalışan 4/C'lilerin sorunlarını dile getirip, kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu söyledi. Her sorunun çözümünde kamuoyunun desteğinin çok önemli olduğunu belirten Çivi, ?Bu etkinlikte kullanılacak her ?Evet' oyu, hiç tanımadığınız, bilmediğiniz hakkı yenen horlanan, baskı ve zulüm gören binlerce 4C personeline destek olacaktır.? dedi.

Açıklamanın ardından temsili imam kıyafeti giyen bir eylemci, ?Dert C' duası okudu. İmam, ?4/C'lilerin amirlerinin şiddetinden, ev sahibinin öfkesinden koru Ya Rabbi, 4C'lilere de aile yardımı nasip eyle Ya Rabbi? diye dua okurken, katılımcılar da hep bir ağızdan ?amin' dedi.

Grup üyeleri daha sonra caddeye kurulan ?4C Referandumu? oy sandığında oyunu kullandı. Kurulan sandığın Cuma günü akşama kadar burada bulunacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber