Tecavüz spreyi skandalından üniversiteli dolandırıcı çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ekim 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternette "Bayılt, tecavüz et" diye pazarlanan spreyin altından, 20 yaşında üniversite öğrencisi çıktı. Çağkan Ö., "Satmıyordum, para verenleri dolandırıyordum" dedi

İzmir'de, kurduğu internet sitesinde "Bayılt, tecavüz et" sloganıyla bayıltıcı sprey reklamı yapan kişinin, üniversitede bilgisayar bölümü öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelinin ürününü almak için 4 saatte 100 kişinin sipariş verdiği öğrenildi. Konak ilçesine bağlı Küçükyalı semtinde oturan ve kurduğu internet sitesinde güvenlik amacı ile satılan bayıltıcı spreyleri "Kadınları bayılt, tecavüz et" sloganıyla satışa sunduğu öne sürülen 20 yaşındaki Çağkan Ö. yakalandı. Gelen tepkiler ve basında yer alan haberler üzerine internet sitesini kapatan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Çağkan Ö., sadece hesabına sprey almak için para yatıranları dolandırmaya çalıştığını öne sürdü.

DAHA ÖNCE DE DOLANDIRMIŞ

İnternet sitesinde bıraktığı cep telefonu aracılığıyla kimliği belirlenerek gözaltına alınan şüphelinin bilgisayarına da el konuldu. Daha önce de, çevresindeki kişileri "İnternet sitesi tasarımı yapma" vaadiyle dolandırdığı iddia edilen şüphelinin, "Ben kimseye sprey ya da başka bir ürün satmadım. Sadece ilana kanıp para yatıranları dolandırıyordum" dediği belirtildi. İnternet sitesinde yer alan ilanda, ürünün Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olduğu ve yan etkisinin bulunmadığı savunularak, "Bu sprey ile istediğiniz bayanı çok rahat bir şekilde elde edebilirsiniz" ifadeleri yer alıyordu. 4 saat içinde ürünü 100 kişinin sipariş ettiği ortaya çıktı.

Metin BURMALI/ SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber