Milli Eğitim'den Cumhuriyet'e '1 metre' yalanlaması/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2011 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TUNCER ÇETİNKAYA

Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet gazetesinde dün yayımlanan 'Okulda namus için 1 metre' başlıklı haberi yalanladı.

Erkek ve kız öğrenciler arasında 1 metreden fazla yaklaşmanın yasaklandığı iddia edilen haberin yalan olduğunu kaydeden yetkililer, söz konusu mesafenin cinsel istismar iddialarını önlemek için Muratpaşa Lisesi'ndeki öğretmenlerle öğrenciler arasında konulduğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu mesafenin okul idaresinin sene başında lise öğretmenlerine ilettiği 18 maddelik duyuruda yer aldığını vurguladı. Mesafeden kastın kişinin saygı duyulması gereken sosyal alan olduğu belirtilen açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet gazetesinin haberine atıfta bulunarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu haberde adı geçen Muratpaşa Lisesi Müdürlüğü'nün yıl içinde eğitim-öğretimin düzenli yürümesi için 18 maddelik duyuru yaptığı anlaşılmaktadır. Bu yazıda geçen ifadenin tamamen öğretmenlere yönelik olduğu, öğretmen arkadaşların öğretmenlik mesleğinin saygınlığını özenle korumaları haklarında hiçbir şüphe olmamasına dikkat etmeleri, istismar ithamına uğramamaları için dikkatli olmalarını sağlamak için yazılmış bir ifadedir. Yazıda yer alan mesafeden kastın da kişinin saygı duyulması gereken sosyal alanı olduğu anlaşılmaktadır. Bu ifadenin öğrencilerle hiçbir ilgisi bulunmadığı, tamamen öğretmenleri ilgilendirdiği anlaşılmaktadır. Gazete haberinin doğruyu ifade etmediği, konunun öğrencilerle ilgisi olmamasına rağmen olayın çarpıtıldığı anlaşılmaktadır."


Mehmet ÇINAR

Muratpaşa Lisesi Müdürü'nün, ?Cinsel istismar vb. durumlarla karşılaşılmaması için mesafe 1 metreden az olmayacaktır? ifadesiyle öğretmenlere yayımladığı yönerge ortalığı karıştırdı. Sendikaların eleştirdiği ifadeyi Vali Yardımcısı savundu: Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının korunması, yıpratılmaması için alınmış bir karardır...ANTALYA'da Muratpaşa Lisesi Okul Müdürü İlhami Kotan'ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2011-2012 Sene Başı Değerler Toplantısı'nda alınan kararlar uyarınca 30 Eylül'de öğretmenlerin dikkatine yayımladığı yönerge tartışma yarattı. Toplam 18 maddelik yönergenin 5'inci maddesinde, ?Cinsel istismar vb. durumlarla karşılaşılmaması için mesafe 1 metreden az olmayacaktır? ifadesi yer aldı. İfadenin öğrenciler arasındaki mi yoksa öğretmen-öğrenci arasındaki mesafeyi mi kastettiği anlaşılamazken, sendika temsilcileri talimata şiddetli tepki gösterdi.

?Resmen aşağılama'

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, ?Bu karar öğrencileri ve öğretmenleri aşağılamaktır. Şiddetle reddediyoruz? dedi. Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık da öğrencilerin ya da öğretmenlerin birbirine yaklaşıp yaklaşmamasının uzaklıkla ölçülemeyeceğini söyledi. Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ise, ?İfadede lastikli bir durum söz konusu ama öğrencilerin birbirine bir metreden fazla yaklaşmaması gibi bir durum söz konusu değildir? dedi. İfadenin, kişinin bedeninin aynı zamanda bir sosyal alan olduğunu vurguladığını savunan Cevheroğlu, ?Bu madde öğretmenlik mesleğinin saygınlığının, onurunun korunması, iftira ve ithamlarla karşı karşıya gelmemesi, mesleğin yıpratılmaması için alınmış bir karardır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber