PKK'lılar camiden askeri lojmanlara saldırdı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı lojmanlarına uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda, 3 asker yaralandı. Faklı noktalardan ateş açan teröristler, saldırıyı greekleştirmek için saklandıkları bir caminin bahçesini de kullandılar

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde bu gece PKK'lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait lojmanları hedef aldı. PKK'lılar, lojmanlara yakın bölgelerde konuşlanırken bir cami bahçesinide kullandı. Cami bahçesi başta olmak üzere farklı noktalardan lojmanlara açılan ilk ateşte, lojmanın koruma kulübelerinde nöbet tutan askerlerden 2'si silahla, biri de ateş esnasında başını çarpmak suretiyle yaralandı. Lojmanda nöbetçi diğer askerlerin karşılık vermesiyle kısa süreli yaşanan çatışmanın ardından teröristler kaçtı.

Saldırıda bacaklarına isabet eden kurşunla yaralanan 2 asker Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer asker Çınar'da ayakta tedavi edildi. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyona özel harekat polisleri de destek verdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırıda yaralanan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Toprak, teröristlerin bir ibadethaneyi bile terörist faaliyet alanı görerek, bu saldırıları gerçekleştirdiğini söyledi. Toprak, "Teröristler, Allah'ın camilerini kullanıp kötü şer ve şiddet emellerini gözleri dönmüş şekilde kullanıp zulmeder noktaya gelmişlendir. Bu ve benzeri saldırılar hiç bir vatandaşlarımızı hiç bir şekilde olumsuz bir ayrıştırmaya götüremeyecektir. Bunun da bölge bilinmesi gerekir. Vatandaşları karnında bebeğiyle, insanları vahşice öldüren bir örgüt ve onların destekleyicileri legal gibi gözüken illegal örgütler çok sıkı takip edilerek, kanun önüne çıkarılacaktır" dedi.

Vali Toprak, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber