Trafik para cezasının iptali için adli yargıda dava açılmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2011 03:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ö Z E T : 2547 sayılı Yasanın 35. maddesi uyarınca davalı üniversite adına Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında yurt içinde başka bir üniversitede Araştırma Görevlisi olarak görev yapmakta olan davacının, istifa etmesi nedeniyle, davalı Üniversite lehine yüklendiği senede dayalı olarak yapılan borçlandırma işlemi ile taahhüt ve kefalet senedinin iptali istemiyle açılan davanın, özel hukuk hükümlerine göre ADLİ YARGI YERİNDE çözümlenmesi gerektiği hk.

Ö Z E T : 657 sayılı Yasa'ya tabi doktor olarak görev yapan davacı ile imzalanan sözleşme uyarınca ifa edilmekte olan işyeri hekimliğinin 31.10 2008 tarihinden itibaren iptali ve buna müteakip davacıya ücretsiz olarak işyeri hekimliği yaptırılmasını öngören davalı İdare kararının iptali istemiyle açılan davanın, İDARİ YARGI YERİNDE çözümlenmesi gerektiği hk.

Ö Z E T : Temizlik hizmetleri biriminde, belirli süreli ve zincirleme iş sözleşmeleri ile çalıştırılan Davacılardan H.S. ile Davalı Belediye arasında toplu iş sözleşmesi hükmünün uygulanmasından doğan davanın, iş hukuku hükümlerine göre ADLİ YARGI YERİNDE çözümlenmesinin gerektiği hk.

Ö Z E T : 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesinin 4. fıkrası uyarınca verilen para cezasına karşı açılan davanın, aynı Kanun'un 3. ve 27. maddesinin 8. fıkrası hükmü bir arada değerlendirildiğinde, İDARİ YARGI YERİNDE çözümlenmesi gerektiği hk.

Ö Z E T : Geçici işçi statüsünde çalışan davacının fiili çalışma süresinin (prim gün sayısının) hesaplanmasında, izinli ve raporlu günlerinin dikkate alınıp alınmayacağına ilişkin davanın, iş hukuku hükümlerine göre ADLİ YARGI YERİNDE çözümlenmesinin gerektiği hk.

Ö Z E T : İki istasyon arasında seyir halindeki banliyö treninin çarpması sonucu ölen kişinin anne ve babası tarafından; destekten yoksun kalma karşılığı maddi tazminatın davalı TCDD İşletmesinden tahsiline hükmedilmesi istemiyle açılan davanın İDARİ YARGI YERİNDE çözümlenmesinin gerektiği hk.

Ö Z E T : 6183 sayılı Kanun uyarınca tesis edilen haciz işleminin iptali istemiyle açılan davanın İDARİ YARGI YERİNDE çözümlenmesi gerektiği hk.

Ö Z E T : 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5. maddesi uyarınca verilen idari para cezasına karşı yapılan itirazın ADLİ YARGI YERİNDE çözümlenmesi gerektiği hk.

15 Ekim 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan bu kararların tam metinlerine ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber