Cumhurbaşkanı Gül Hakkari, Şırnak ve Siirt'teki birlikleri ziyaret etti/Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Ekim 2011 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu Gezisi'nin ikinci gününde Hakkari Şırnak ve Siirt'teki bazı birlikleri ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı sitesi Abdullah Gül, dünkü gezisine ilişkin görüntüleri yayınladı.

(HAKKARİ - ÇUKURCA)

Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Özel ve komutanlar, 7 helikopter eşliğinde Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ne gitti. Cumhurbaşkanı Gül, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile birlikte dün saat 11.00 sıralarında Van'a geldi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada bölgenin güvenlik konularına ilişkin detaylı bilgi aldı. Geçtiğimiz hafta içinde Kato Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, başarılarından dolayı da operasyona katılan komutan ve askerleri kutladı.

(ŞIRNAK)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve komutanlarla dün saat 11.00 sıralarında helikopterlerle Şırnak'a geçti. Cumhurbaşkanı Gül ve komutanları taşıyan 6 helikoptere eşlik eden 2 Kobra helikopter yoğun toz bulutu altında Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na indi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve beraberindekileri Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ile şehit yakınları karşıladı. Burada öğle yemeğini erlerle beraber yiyen Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Özel daha sonra helikopterlerle Şırnak'taki diğer birliklerini ziyaret ettikten sonra saat 14.15'te Şırnak'tan ayrıldı.

(SİİRT)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve komutanlarla Şırnak'tan helikopterlerle Siirt'e geçti. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na inen Gül ve komutanları burada Vali Musa Çolak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, karşıladı. Gül'e Tuğgeneral Eken, tarafından brifing verildi. Yaklaşık 2 saat komutanlıkta kalan Gül, daha sonra helikopterle Siirt Atatürk Havaalanı'na geçti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki gün süren Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt'teki temas ve birliklerdeki denetlemelerini tamamladı. Gül, Siirt Atatürk Havaalanı'ndan saat 17.10 sıralarında özel Ata uçağıyla ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber