Samsun'daki suç örgütü operasyonunun 2. dalgasında doktor ve memurlar da var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2011 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Samsun'da çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan 20 kişinin ardından ikinci dalga operasyonu düzenlendi. İkinci operasyonda, gözaltına alınan aralarında doktor, infaz koruma memuru ve kamu kurumunda çalışan memurların da bulunduğu toplam 13 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çarşamba Adliyesi Başsavcılığı koordinesinde 8 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takip sonucunda geçen Perşembe günü Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve çevre illerden gelen takviye ile 460 polisin katımlıyla, suç örgütüne yönelik 1. dalga operasyonu düzenlendi. Samsun merkez, Çarşamba ve Terme ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonda, ''Silahlı suç örgütü kurmak suretiyle nitelikli yağma, tehdit, yaralama, ihaleye fesat karıştırma, çek senet tahsilatı yapmak, tefecilik, silahla adam yaralamak, ruhsatsız silah kullanmak ve bulundurmak'' suçlarından ilk etapta 39 olmak üzere toplam 43 kişi Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı.

Emniyette gözaltında tutulan ve sorgulamaları tamamlanan 43 zanlıdan 3'ü emniyetten serbest bırakıldı. 40 zanlı ise ayrı günlerde Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan İbrahim T., Yaşar A., Hayati T., Tuncer A., Tahir K., Mert İ., Resul T., Ergen T., Uğur Cem T., Veysel T., Feridun T., Selçuk T., Uğur T., Metin T., Sinan T., Soner T., Volkan A., Levent Y., Altan A. ve Hasan A. olmak üzere 20 kişi tutuklandı.

Operasyonda zanlılarla birlikte 25 tabanca, 25 av tüfeği, 2 bin adet değişik çaplarda tabanca fişeği, bin 500 tüfek fişeği, 4 adet çelik yelek, bir adet elektroşok, bir adet sinyal kesici jammer, 1 kilogram esrar, iki telsiz, böcek tabir edilen dinleme cihazı, dinleme cihazını tespit eden tarayıcı, biber gazı, 8 laptop 10 bilgisayar ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik yapılan 2. dalga operasyonunda ise aralarında 2 doktor, 3 infaz koruma memuru ve kamu kurumunda çalışan 3 memurun bulunduğu toplam 11 kişi daha gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan operasyonda ele geçirilen bilgisayarlar ve dokümanlar üzerinde incelemelerin devam ettiği ve soruşturma kapsamında iki kişinin de arandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber