Sahte savcılar doktoru dolandırdı, inşaat işçisinin şüphesi üzerine yakalandı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da cep telefonundan aradıkları kişilere, hatlarının terör örgütleri tarafından kullanıldığını söyleyip 750 bin lira dolandırdıkları belirlenen 7 kişi tutuklandı.Kendilerini savcı, hakim ve emniyet müdürü olarak tanıtıp paralarının "devlet kontrolünde" olduğunu söyleyen dolandırıcıların bu yöntemle bir kadın doktorun da 150 bin lirasını aldıkları ortaya çıktı. Polis, bir inşaat işçisinin ihbarı üzerine dolandırıcıları yakaladı, lüks otomobillerine el koydu.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şikayetler üzerine yaptığı çalışmada, terör örgütlerinin adını kullanıp cep telefonlarından aradıkları kişileri dolandıran bir çeteyi çökertti.

İddialara göre, çete üyeleri rastgele çevirdikleri numaralara çıkan kişilere kendilerini savcı, hakim veya emniyet müdürü olarak tanıtıyor. Bu kişilere, cep telefonu hatlarının terör örgütlerince kullanıldığını ileri süren çete üyeleri, paralarının devlet kontrolü altında olduğunu söylüyor. Ardından çeşitli banka hesaplarına para yatırmalarını böylece terör örgütü üyelerinin kullandığı iddia edilen bu hatla aralarındaki bağı kesmeye çalıştıklarına ikna ediyor. Tuzağa düşen kişiler de hesaplara para yatırıyor, dolandırıldığını fark edince ise polisin kapısını çalıyor.

Son olayda ise Kayseri'nin Bünyan ilçesinde inşaat işçisi M.K.'yi cep telefonu ile arayan çete üyeleri, kendilerini savcı olarak tanıtıp, banka hesabına para yatırmasını istedi. M.K. durumdan şüphelenerek 155 polis imdat hattını aradı. Kayseri polisi, Adana İl Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçti.

Adana Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, para yatırılacak hesap numarasından belirledikleri banka şubesine müşteri gibi girdi. Ekipler, parayı çekmeye gelen Cumali Günü (40), Zafer Güneş (20) ile Davut Horoz'u (42) yakaladı. Polis, gözaltına alınan 3 kişinin ifadeleri üzerine çete üyeleri Mahmut Kılınç (35) ile Murat Matpan'ı (34) merkez Seyhan ilçesi İnönü caddesindeki katlı otoparkta otomobillerini almaya geldikleri anda, Ramazan Yılmaz (37) ile Cuma Kurtoğlu'nu (32) ise bir otel odasında yakaladı.

Çete üyelerinin iki otomobiline de el konuldu. Çete üyelerinin araçlarında ve kaldıkları otel odasında yapılan aramada, 7 ayrı bankaya ait hesap cüzdanları, 10 cep telefonu, 2 sahte sürücü belgesi ile 15 sim kart ele geçirildi. 7 çete üyesi, gözaltında tutuldukları Emniyet Müdürlüğünden "iletişim yoluyla dolandırıcılık, sahtecilik" suçlamasıyla adli mercilere gönderildi. Çete üyeleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber