Kayıt donduran AÖF öğrencisinin, askerlik tecil sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2011 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kayıt donduran AÖF öğrencisinin, askerlik tecil sorunu

13 Ekim'de Açıköğretim yönetmeliği değişmiştir.

Halen bazı sorular geldiği için 2. bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.

Yapılan düzenleme şu şekildedir:

"MADDE 16 - Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kayıt yaptırdıkları yıldan başlamak üzere ön lisans için dört, lisans için yedi yıl süreyle öğrencilik haklarından yararlanabilirler. Öğrenciler kayıt yenilemedikleri yılda öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Kayıt yenilemedikleri öğretim yılları dört ve yedi yıllık öğretim süresinin hesabına katılır."

Yapılan bu değişiklik ile daha önceki uygulamaya tekrar geri dönülmüş, ögrencilerin kayıt yeniletmedikleri yıllarida azami öğrencilik süresinden saymıştır. Lisansta 7, önlisansta 4 yıl olan azami öğrencilik haklarından yararlanma süresine bu kayıt dondurulan yıllarda dahil edilecektir.2 yıl kayıt dolduran bir öğrenci lisanta 5, önlisanta 2 öğrencilik haklarından yararlanabilecektir.

Bu azami öğrencilik süresi (lisansta 7 önlisansta 4) öğrencilik haklarından (öğrenci belgesi, askerlik tecil, öğrenci kimlik kartı vb) yararlanabilme süresidir. Bu süreyi asanlar sınavlara girebilmekte ve mezun olabilmektedir. Öğrencilik hakları dışında herhangi bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber