Başbakan ve Bakanlar, Van Erciş'te.../Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deprem haberini İstanbul'da alan Başbakan Erdoğan Van'a hareket etti. Erdoğan, 'Kabinemizin neredeyse çeyreği burada. Çalışmalar aralıksız devam edecek' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'dan özel uçakla Van'a oradan da helikopter ile Erciş'e geçti. Erdoğan Erciş'e vardığında ilk olarak kaymakamlıkta oluşturulan kriz merkezinde yetkililerden bilgi aldı; daha sonra ilçedeki enkaz bölgelerini gezmeye başladı. Hem kaymakamlık binası önünde hem de Vanyolu Caddesi'nde incelemelerde bulunurken vatandandaşlarla konuşan Erdoğan sağlık ocağına kadar yürüdü. Bu sırada bazı vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarının çıkarılması için başbakan Erdoğan'dan talepte bulundu. Başbakan Erdoğan da "Bunlar kepçeyle yapılacak çalışmalar değil. Tam donanımlı bir çalışma gerektiriyor. Onun için de ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Başbakanın gezisi sırasında da 5-6 saniye süren orta şiddette bir deprem meydana geldi. Başbakanın bu sırada besmele çekerek sarsıntının geçmesini bekledi. Erdoğan incelemelerini tamamladıktan sonra yine helikopterle Van'a döndü.

Resmi bir program için Erzincan'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, depremin hemen ardından ambulans uçak'la Van'a hareket etti. Burada yaralıları ziyaret edip, Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarına nezaret eden Akdağ, "Devletimiz, hükümetimiz, bütün gücüyle iyi organize olmuş bir biçimde bölgede halkımıza hizmet edecektir. Herkese geçmiş olsun" dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da kötü haberin ardından hemen Van'a hareket etti. Atalay Erciş yolu üzerinde kurulan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne geçti. Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van Valisi Münir Karaloğlu ve ilgili kurum yöneticileri ile bir araya geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da programı nedeniyle bulunduğu Bingöl'den hemen Van'a hareket etti. Yılmaz, Erciş'te kriz masasında yürütülen çalışmaları koordine ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber