Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokrasisi hantal

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Ekim 2011 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011/1 KPSS ile yerleştirmesi yapılan adayların atamasını tamamlayamayan bakanlık, 28 Şubat mağdurlarının da atamasını yapmadı.

28 Şubat döneminde ordudan atılan ancak 12 Eylül referandumu ile tüm hakları iade edilen astsubay ve subayların başları şimdi de bürokrasiyle dertte.Bakanlar Kurulu kararıyla mağdur askerlerin, devletin çeşitli birimlerine memur olarak atanması 2 ay önce gerçekleşti. Bu kapsamda 586 kişi işbaşı yaptı. Ancak ataması, yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan 17 kişi bürokrasi ile boğuşuyor. Bakanlıktaki hantal yapının kendilerini 28 Şubat sürecinden daha fazla üzdüğünü belirten subaylar, durumu Başbakanlık'tan Cumhurbaşkanlığı'na kadar ilgili yerlere yazdıklarını ama sonuç alamadıklarını söylüyor.

1998 yılında askeriye ile ilişiği kesilenlerden biri de Özkan Apaydın. Ordudan atıldıktan sonra 13 yıl pazarcılık yapan Apaydın'ın ataması 26 Ağustos'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılmış. Ancak Bakanlık, kendisiyle birlikte 16 kişinin atamasına itiraz etmiş. İtirazlar da Devlet Personel Başkanlığı'nca reddedilmiş. Kanuni olarak 30 gün içinde işbaşı yapması gereken subaylar 56 gündür atamalarının onaylanmasını bekliyor. Bakanlığa dilekçe yazan 17 kişi, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber