Bakanlar Kurulu depremi görüştü, işte kararlar/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2011 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, son bilgilere göre depremde 279 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 300 kişinin yaralandığını açıkladı. Arınç, Bakanlar Kurulu kararıyla Van'daki esnaf ve çiftçinin Halk Bankası ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının 1 yıl ertelendiğini açıkladı.

Van'daki deprem Bakanlar Kurulu'nun da ana gündem maddesiydi.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın 17 itibariyle bildirdiği sonuçlara göre 279 kişi hayatını kaybetti. 2262 binada hasar oluştu. Olay üzerine hükümetimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşları harekete geçirmek suretiyle başarılı bir koordinasyonla etkilerini ortadan kaldırmaya çalıştı" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun Kararları

Arınç, alınan kararları da açıkladı:

"Van ve çevresi esnafı Halk Bankası, Ziraat Bankası borçları, başvuruları halinde 1 yıl ertelenecek. Çalışanlar açısından SSK prim borçları da ertelendi. İşverenler kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak istedikleri takdirde kısa çalışma ödeneği tahsis edilecek."


Bakanlar Kurulu sona erdi

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, sona erdi.

Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı 2 saat sürdü.

- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Toplantı saat 15.40'ta başladı.


Bakanlar Kurulu Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nun en önemli gündem maddesi Van'daki deprem olacak.

Kurul saat 14.00'de Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

Başbakan Erdoğan deprem bölgesine gitmiş ilk değerlendirmeleri bölgede yapmıştı. Bu değerlendirmeler bu kez ayrıntılı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak ve izlenecek yol haritası belirlenecek.

Kurul'un diğer önemli başlığı törerle mücadele olacak. Bölgedeki operasyonlar ele alınacak.

Kurul'da ayrıca dış politika ve ekonomi de değerlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber