YÖK Başkanı Özcan: Yurtlarda kalan hiçbir öğrencimizi kaybetmedik/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ekim 2011 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU'nun Yeniçağa İlçesi'nde bulunan meslek yüksek okulunun açılışına katılan YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, Van'da yurtlarda kalan hiçbir öğrencinin hayatını kaybetmediğini belirterek, Erciş'te bulunan bir yurdumuz yıkıldı. Onun altında kalan hizmetli kategorisindeki bir arkadaşımız hala orada dedi.

Hayırsever iş adamı Yaşar Çelik, memleketi Yeniçağa'ya iki cami, iki ilköğretim okulu ve bir spor salonunun ardından meslek yüksekokulu kazandırdı. İstanbul'da nakliye şirketi bulunan Yaşar Çelik'in, D-100 Karayolu kenarına yaptırdığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu'nun açılışı YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Yaşar Çelik, iş adamı Yaşar Çelik, bürokratlar ve öğrencilerin katılılıyla yapıldı. YÖK Başkanı Özcan, yüksek okulunun girişinde öğrenciler tarafından bayrak ve alkışlarla karşılandı. Van'da meydana gelen deprem nedeniyle açılışta müzik ve folklör gösterileri yapılmadı.

Memleketine meslek yüksek okulu kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Yaşar Çelik, kürsüden özgeçmişi okunduğu sırada duygulandı. Yaşar Çelik, babasının da adının geçtiği satırlar oturken gözyaşlarına boğuldu. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çelik, katılanlara sadece teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. YÖK Başkanı Özcan ve Çelik daha sonra açılış kurdelesini keserek binada incelemelerde bulundu.

Özcan, Van'da üniversite rektörünün senatoyu toplayarak üniversiteyi bir hafta tatil ettiğini belirterek, Üniversitede üç binada hasar var, birinde de az hasar var. Toplamda dört binamızda hasar var. Tatil kararı son derece yerinde bir karar. Erciş'te bulunan fakültemizde büyük zarar var. Orada bulunan bir yurdumuz yıkıldı. Onun altında kalan hizmetli kategorisindeki bir arkadaşımız hala orada. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Rektör, çevre illerdeki üniversitelerden yardım alarak öğrencileri Van merkeze veya memleketlerine gitmek istiyorlarsa memleketlerine kadar götürüyor. 10 gün yaraları sarmak için iyi bir zaman. Artçı depremleri düşünürsek öğrencilerin orada olmaması iyi olur. Hiç bir öğrencimizi kaybetmedik bu çok sevindirici. Kendi evlerinde kalan öğrencilerin durumu ile ilgili net bir bilgimiz yok diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber