MEB: 22 öğretmen, 8 öğrenci hayatını kaybetti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ekim 2011 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da dün yaşanan 7.2'lik depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, depremde 22 öğretmen ve 8 öğrenci hayatını kaybetti.

23 Ekim 2011 tarihinde saat 13.41'de Van İli'nde meydana gelen deprem sebebiyle yaralanan ve hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenlerimiz ile maddi hasar meydana gelen okullarımız açısından yapılan ilk inceleme sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

Köy muhtarları ve öğretmenlerinden alınan ve kesin olmayan bilgilere göre; Van Merkez köylerinde 8 öğrencimizin hayatını kaybettiği, 6 öğrencimizin yaralandığı bilgisine ulaşılmıştır.

Yine kesin olmayan bilgilere göre; Van Merkezinde 3 öğretmen ve Erciş'te 19 öğretmen olmak üzere 22 öğretmenimizin hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır.

Van Merkez 8 derslikli Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu tamamen yıkılmıştır. Bunun haricinde tamamen yıkılan okulumuz bulunmamaktadır.

Van Merkez, Erciş ve Muradiye ilçelerinde ağır ve hafif olmak üzere hasarlı okullarımız bulunmaktadır. Teknik elemanların da yer aldığı 8 komisyonumuz tarafından Van Merkez, Erciş ve Muradiye ilçelerinde yerinde yapılan incelemeden edinilen ilk tespitlere göre;

· Van İl Milli Eğitim ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binalarının hafif hasarlı olduğu,

· Van Merkezde 229 okuldan 15'inin ağır, 62'sinin hafif hasarlı olduğu,

· Erciş İlçesinde 150 okulun önemli miktarında hafif hasarının bulunduğu,

· Muradiye İlçesinde 67 okuldan 1'inin ağır, 6'sının hafif hasarlı olduğu,

bilgilerine ulaşılmıştır.

Bakanlık Merkez Teşkilatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünden kurulan ve Müsteşar Yardımcısı Birol Ekici başkanlığındaki ekiplerimiz; öğrenci, öğretmen ve okulların biran önce eğitime hazır hale getirebilmesi için çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığına bağlı 37 mühendis de deprem bölgesinde incelemede bulunmaları için görevlendirilmiştir.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber