TOKİ kurasında sevinç gözyaşı döküldü

Haber Giriş : 24 Ekim 2011 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya Çıplaklı'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubu için yapılan 480 konutun kura çekilişi Cam Piramit Salonu'nda yapıldı.

Alt gelir gurubu için yapılan 480 daire için 2 bin 70 kişi başvurdu. Şehit aileleri, gaziler ve özürlülere belli bir bölüm ayrıldı, diğer konutlar için çekiliş gerçekleştirdi. Çekilişe TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin de katıldı. 65'er metrekare 2+1 olan daireler hak sahiplerine 4 bin TL peşinatla iki eşit taksitte verilecek. İlk taksitin ödenmesi konutların teslim edilmesi ile başlayacak. Yapılacak dairelerin 180 ay geri ödemesinin olacağı, taksitlerin de 173 TL ila 233 TL arasında olacağı bildirildi. Yapımı devam eden konut projesinin ise 2012 yılının sonlarına doğru teslim edilmesi bekleniyor.

Çekiliş öncesi açılış konuşması yapan TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin, Van'daki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi. Ülkeyi bu gibi felaketten Cenab-ı Hak'kın korumasını niyaz ettiklerini açıklayan şahin, ?Allah böyle acıları bir daha göstermesin. Devletimiz milletimiz el ele. Gerekli çalışma hızlı bir şekilde yapılıyor. TOKİ adına da orada yaptığımız konutların zarar almadığını bilmek bizim için mutluluk vesilesi ancak hiçbir binamızın yıkılmasını kabul edemeyiz. İnşallah ileride çok daha nitelikli binalar yapılacak.? dedi.

Bugün gerçekleştirilen çekilişin de kendileri adına gurur kaynağı olduğunu ifade eden Şahin, kura sonrası kendilerine ev çıkmayan vatandaşların üzülmemesini, TOKİ'nin bu bölgede çalışmalarına devam edeceğini aktardı. Şahin, ?Başbakanımız zaten 2023'e kadar ikinci bir 500 bin hedefini verdi. Biz yine bu konutlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.? diye konuştu.

İSMİ OKUNANLAR GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Çekilişte ismi okunduktan sonra birbirine sarılarak göz yaşlarını tutamayan Hasan ve Leyla Özsoy çifti, mutluluklarının ifade edilemez olduğunu, 5 yıldan bu yana bugünü beklediklerini söyledi. Elli yıldır kiralarda yaşadığını ifade eden bir başka gözü yaşlı talihli Şerife Girgin, ?Allah devletimize zeval vermesin. Herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Yıllardır kirada oturduğunu söyleyen Erzurumlu Dilber Delioğlu, ?60 yaşıma girdim. Hiç evim olmadı. Hep kiralarda oturdum. Hep üzüntü ile çileyle günlerim geçti. Odam olsun kendi başımı sokar otururum dedim.? diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber