2 öğretmen, 25 saat sonra enkazdan sağ çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2011 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen 7,2'lik depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürerken, Erciş ilçesinde 2 öğretmen 6 katlı binanın enkazından yaralı olarak kurtarıldı.

Erciş'te depremde yıkılan genellikle öğretmenlerin gittiği Van Yolu Caddesi üzerindeki 6 katlı binada arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, 25 saat sonra iki bayan öğretmeni yaralı olarak kurtarmayı başardı. İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmeni Hanife Kaya ve Duygu Doruk, Sahra Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hanife Kaya'nın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, öğretmen Duygu Doruk ise solunum yetmezliği nedeniyle hayati tehlikeyi atlatamadığı için Jandarma Alayı'nda hazır bekletilen Skosky tipi askeri helikopterle Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Duygu Doruk ambulansla helikoptere götürülmek üzere Sahra Hastanesi'nden çıkarıldığı sırada yakınları kendisi ile konuşmaya çalıştı. Duygu öğretmenin yakınlarına sadece "Üşüyorum" dediği öğrenildi.

Yaralı öğretmenlerden Hanife Kaya'nın yakınları da hastane önüne akın etti. Kaya'nın amcası Namık Kaya, enkazda iki öğretmen cesedi daha olduğunu ve çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, "Yeğenimden deprem olduktan sonra haber alamadık, ulaşmak için çok uğraştık az önce kurtarıldı. Sağlığı ve şuuru yerinde çok şükür. 6 katlı bir binanın altından çıktı. Hastaneye getirdik. 4 öğretmen arkadaştılar, iki tanesi kurtarıldı, diğer ikisinden ses yok. Diğer arkadaşı da yaralı olarak kurtarıldı, mağdur durumdadır" dedi.

ZEKERİYA GÜNEŞ-VAHİT OLCAY-NİHAT ÇAVUŞOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber