İki ay önce öğretmen oldu, görev için gittiği Erciş'te enkaz altında kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2011 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki ay önce öğretmen olarak atandığı Van Erciş'e eşi Ferhat Ertaş'ı Eskişehir'de bırakarak giden beden eğitimi öğretmeni Arzu Ertaş enkaz altında kaldı. Ertaş'ın 4 yaşındaki kızı Dila ise enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Yakınları şimdi Arzu Ertaş yanı sıra 1,5 yaşındaki oğlu, kayınpederi ve kayınvalidesinin enkaz altından sağ olarak çıkarılması için dua ediyor. Bu arada 1 yıl önce evlendiği polis eşi Halil Aka'yı Demirci'de bırakarak Van'a giden öğretmen Senem Aka ise depremde yaşamını yitirdi.

Eskişehirli Beden Eğitimi Öğretmeni Arzu Ertaş, üniversiteyi bitirdikten sonra 4 yıl boyunca görev almayı bekledi. Umutlu bekleyiş iki ay önce gerçekleşti ve Ertaş'ın ataması Van'ın Erciş ilçesine yapıldı. Arzu öğretmen, 1,5 yaşındaki oğlu Yağız ile 4 yaşındaki kızı Dila'yı da yanına alarak kayınvalidesi ve kayınpederi ile birlikte 2 ay önce Erciş'e görev için gitti. Arzu öğretmen, ilçede Kışla Caddesi'ndeki 7 katlı Dağlı Apartmanı'nda daire kiralayarak buraya yerleşti. Bir süre sonra da kendisi öğretmenlik görevine başladı. Ancak yıllardır öğretmenlik hayaliyle yanıp tutuşan Arzu öğretmenin bu sevinci kısa sürdü. Pazar günü meydana gelen 7.2'lik depremde 1,5 yaşındaki oğlu Yağız, kayınpederi ve kayınvalidesi ile birlikte enkaz altında kalan Arzu öğretmenden hala haber alınamıyor. Deprem sırasında evlerinin balkonunda olduğu öğrenilen küçük Dila, apartmanın kapıcısı tarafından kurtarıldı. Ailenin diğer dört ferdi ise halen enkaz altında bulunuyor.

Çocukları, anne ve babasını eşiyle birlikte Erciş'e gönderen acılı eş Ferhat Ertaş ise üzücü haber üzerine hemen bölgeye gitti. Baba Ertaş şimdi enkazın başında ve ailesinin kurtarılması için dua ediyor.

Eskişehir´deki yakınları, depremden sağ olarak kurtulan minik Dila´nın memleketine getirilmesi için yetkililerden yardım istiyor. Yakınları, Ertaş ailesinin en kaz altından sağ salim çıkması için dua ediyor.

Depremin vurduğu bir başka Eskişehir'li öğretmen ise Senem Aka. Erciş'de görevli Aka, tayini çıkınca polis eşi Halil Aka'yı bırakarak buraya hizmete koştu. Meslektaşı Alim Paşa ile aynı evde oturan Ak, meydana gelen depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Aka'nın cenazesi bugün memleketi Eskişehir'de toprağa verilecek.

Bir yıl önce polis memuru Halil Aka ile yaşamını birleştiren Senem Aka'nın tayini ardından Erciş'e çıkmıştı. Aka, fedakarlık yaparak eşini geride bırakıp Erciş'e görev başına koşmuştu. Ancak Aka çiftini deprem ayırdı. Eskişehirli Senem Aka ile öğretmen arkadaşı Alime Paşa, 6 katlı Mehmet Ali Koç Apartmanı'nın enkazında kalarak hayatlarını kaybetti. Cesedi çıkarılan Aka, ardında bir yıl önce evlendiği gözü yaşlı bir eş bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber