YİBO'larda kaloriferler hala yanmıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ekim 2011 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki Yatılı İlköğretim okullarında görev yapmakta olan birçok öğretmen ve öğrenci yakınından kaloriferlerin yanmadığına dair şikâyet mailleri almaktayız. Veliler ve öğretmenler bu konuda defalarca okul idarelerine başvurduklarını ancak her seferinde farklı bir gerekçe ile geri gönderildiklerini, öğretmenlerin bu konuda kendilerine yardımcı olamadıklarını ifade etmekte...

Okul idareleri 2011 yılı ödeneklerinin azlığı sebebiyle yakacaklarının yeterli olmadığını sadece geceleri birkaç saatliğine kaloriferleri yaktığını belirten veliler çocuklarının mağdur olduklarını bu sebeple çocuklarını okula göndermediklerini dile getirmektedirler. Bütün bu olumsuzluklara rağmen okula devam eden birçok öğrencinin de hasta olduğunu, Yibo'lardan günde en az 20-30 öğrencinin soğuk algınlığı-zatüre sebebiyle hastanelere götürüldüğü de belirtilmektedir.

Devamsızlığın hayli fazla olduğu bilinen yatılı ilköğretim bölge okullarında kaloriferlerin yeterince yanmaması bu devamsızlıkların daha da artmasına sebebiyet vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı okula devamı maksimum seviyeye getirmeyi hedeflerken görünen o ki fiziki yetersizlikleri görmezden gelebiliyor. Kredi Yurtlar Kurumu kaloriferleri bir ?tweet? ile yanmaya başlamışken yatılı ilköğretim okullarına da böyle bir talimatın verilmesi zor olmasa gerek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber