İstanbul Valisinden, milli eğitim görevlendirmelerine neşter

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2011 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi sayın Hüseyin Avni MUTLU kendi imzasıyla yayımladığı 31.10.2011 tarih ve 138264 sayılı talimatla Milli Eğitimdeki görevlendirmelere neşter vurmuştur.

Talimatta;

?Valiliğimizce çeşitli tarihlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü, Okul Müdürlüğü, Müdür Başyardımcılığı, Müdür Yardımcılığı, Öğretmen, v.b. görevleri yürütmek üzere görevlendirmeler yapılmıştı.

Söz konusu görevlendirmeler yenilenmeyeceğinden, görevlendirme süresi dolan ilçeniz görevlendirme personelinin görevinden ayrılarak asli görevine dönmesi gerekmektedir.?

Cümlelerine yer verilmiştir.

Buna göre;

İstanbul ilinde Adalar, Esenler, Bakırköy? ilçelerinin de içinde bulunduğu bir çok İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamı görevlendirme süresi sonunda asıl sahiplerine teslim edilecektir.

Okul Müdürlerinden kendi okulunu beğenmeyip başka okullarda görevlendirilenler de aynı kapsamda değerlendirilecektir.

Aynı şekilde okul müdür yardımcıları ve baş yardımcılıkları da aynı kapsama girecektir.

Mevzuat göre görevlendirmeler 6 aylık süreler halinde uzatılmaktadır. İstanbul'da görevlendirme müdür yardımcısı olup süresi dolduğu halde uzatılmayan bir çok kişi vardır. Başta bu kişiler bu karardan etkileneceklerdir.

Dün;

?Geçici görevlendirmelere neşter vurulacaksa sayın bakanın talimatlarına rağmen devam eden hüllelere, olmayan kadrolara yapılan görevlendirmelere neşter vurulmalıdır.

Sayın DİNÇER bakan olduktan sonra dahi bu tür görevlendirmeler yapılmıştır. Örneğin İstanbul'un G ilçesinde şube müdürü kadro sayısı 2 iken 5 kişi çalışmaktadır. Burada genellikle normlar düzenlenecek, artacak denilmekte ise de daha yeni (2008) ilçe olmuş bölgeler de dahi bu sorun vardır.?

cümleleriyle ele aldığımız Şube Müdürleri de süre bitiminde asıl görevlerine döneceklerdir.

İstanbul Valiliğinin bu kararında Bakan Sayın DİNÇER'in konuya yaklaşımı etkili olmuştur. Bu yaklaşımın anlam kazanabilmesi için Bakan onayıyla yapılan görevlendirmelere de el atılması gerekir.

Daha da önemlisi kısa sürede asaleten atamalar yapılmalıdır.

Okullardaki müdür yardımcılığı ve baş yardımcılıklar ile müdürlüklere zorunluluk gereği yapılan görevlendirmelerin iptali okulları zor durumda bırakacaktır.

Keyfi olarak, okulunu beğenmediği için yada daha iyi bir okula gitmek için yapılan görevlendirmelerin sonlandırılması doğrudur fakat boş kadro bulunduğu ve asaleten atama yapılmadığı için boşta kalan kadrolara görevlendirme belli kıstaslara dayalı olarak yapılmalıdır.

Şu anda İstanbul'da kadro bulunduğu halde hiç müdür yardımcısı olmadan çalışan kurumlar vardır. Bu kurumların yaralarına merhem olunmalıdır.

Bu merhemin en kalıcı çözümü asaleten atamadır. Bunun gerçekleşemediği durumlarda asaleten atama yapılıncaya kadar görevlendirme yapılması her zaman var olan ve var olması gereken bir uygulamadır.

Yani kaş yapayım derken göz çıkarılmamalı kurumların durumları özelinde değerlendirilmelidir.

Sayın Vali attığı adımın ve imzanın mutlaka arkasında duracaktır fakat bakanlığın bir genelge ile konuya düzenleme getirmesi yada asaleten atamaları gerçekleştirmesi kaçınılmazdır.

Bu talimatta öğretmenler de kapsam içine alınmıştır. Bilindiği üzere öğretmenler öğretim yılı sonuna kadar görevlendirilmektedirler. Yani onların görev süresi öğretim yılında sona erecektir.

İstanbul Valiliği birkaç hafta önce verdiği talimatta öğretmen görevlendirme taleplerinin kabul edilmemesini emretmiştir. Yani o tarihe kadar başvurup görevlendirmesi gerçekleştirilenlere dokunulmayacak bundan sonraki süreçte öğretmen görevlendirmesi yapılmayacaktır.

Çokça gündeme gelen AR-GE birimlerindeki öğretmenler de aynı kapsamda etkileneceklerdir.

Sayın bakanın konuya; keyfiyetlere, kayırmacılığa son verecek şekilde kalıcı bir çözüm bulması ve kısa sürede uygulamaya koyması ümidiyle?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber