Vekil ebe ve hemşireler, sözleşmeli yapıldı

2 Kasım 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığında çalışan vekil ebe ve hemşirelerin memur yapılması bekleniyordu. Ancak, yapılan düzenlemede bu personel 4/B'li sözleşmeli yapıldı. Sözleşmeli olmak isteyen vekil ebe ve hemşirelerin en az 1 yıldan bu yana çalışıyor olması ve 30 gün içinde yazılı olarak başvurması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2011 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

663 sayılı KHK'nın ilgili maddesi şu şekildedir:

GEÇİCİ MADDE 11- (1) Bu maddenin yayımı tarihinde Sağlık Bakanlığında 657 sayılı Kanunun 86 ncı maddesine göre vekil ebe ve hemşire olarak en az bir yıldan beri çalışmakta olan ve anılan Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyanlardan bu maddenin yayımı tarihinden itibaren otuz gün içinde yazılı olarak başvuranlar, çalıştığı pozisyon unvanlarına göre, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında vizelenecek ebe ve hemşire unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilir.

(2) Bu madde hükümlerine göre sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlerin vekil olarak çalıştıkları hizmet süreleri, ebe ve hemşire unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirilmiş sayılır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber