ÇSGB'nin bağlı ve ilgili kuruluşlarının Genel Müdür ve Üstü kadrolarına yurt dışı imkanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2011 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

665 sayılı KHK'nın 5 inci maddesiyle yapılan değişiklikten önce Bakanlık merkez teşkilâtında genel müdür ya da daha üst görevlerde bulunanlar bu görevlerde en az iki tam yıl çalışmış olmak kaydıyla çıkarılacak yönetmelik ile belirlenen esaslar dahilinde ataşe yardımcısı, ataşe, müşavir yardımcısı veya müşavir unvanlarıyla atanabilmekteyken değişiklikten sonra Bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşlarında aynı düzey çalışanlar da bu haktan yararlanabilecek hale getirilmiştir.

Maddenin son şekli:

"Madde 29 - Bakanlık, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurt Dışı Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname esaslarına uygun olarak yurt dışı teşkilatı kurmaya yetkilidir.
Yurt dışı sürekli göreve, yurt dışı işçi hizmetleri uzmanları, yurt dışında görevlendirmeye ilişkin mevzuat gereğince yapılan sınavlarda başarılı olup, yurt dışında en az üç yıl sürekli kadrolarda görev yaptıktan sonra Bakanlık ya da bağlı ve ilgili kuruluşları kadrolarında çalışanlar ile Bakanlık merkez teşkilâtında ve bağlı ve ilgili kuruluşlarında genel müdür ya da daha üst görevlerde bulunanlar bu görevlerde en az iki tam yıl çalışmış olmak kaydıyla çıkarılacak yönetmelik ile belirlenen esaslar dahilinde ataşe yardımcısı, ataşe, müşavir yardımcısı veya müşavir unvanlarıyla atanabilirler. Yurt dışı görev süresi dört yıldır. Yurt dışı kadrolarına atanacakların, atanma tarihinde yönetmelikte belirtilen yabancı dillerin birinden en az (C) düzeyinde geçerli Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanına sahip olması zorunludur. Ancak, Türk dilinin kabul gördüğü ülkelere sürekli göreve atanma durumunda dil sınavı şartı aranmaz. Yurt dışı atamalarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.
Yukarıdaki fıkrada tanımlananlardan yurtdışı kadrolara atanabilecekler, ayrıca mesleki yeterlik sınavına tabi tutulmazlar."
Sonuç olarak yapılan değişiklikle birlikte Bakanlığın bağlı ve ilgili kurumlarında yani Bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşları olan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi, Ereğli Kömür-Havzası Amele Birliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumunda genel müdür ve daha üst düzey personelin yurt dışı teşkilatlara atanma hakkı getirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber