Yüzü aşkın Kanun değişti.. Kadroya geçme mağduriyetleri çözülmedi

4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 632 sayılı KHK'da yer alan, " bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte çalışmakta olan" ifadesinden dolayı, yerleştirme işlemi 4 Haziran'dan önce yapılan ancak atama işlemi kurumlar tarafından bu tarih sonrasına bırakılan adayların; belediye ve il özel idaresi sözleşmeli personelinin ve KPSS ile atanan sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulmasına yönelik taleplerinin hiçbiri karşılanmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2011 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 HAZİRAN ÖNCESİ YERLEŞENLER

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

Adalet Bakanlığı

SHÇEK

gibi bir çok kurumda, yerleştirme işlemleri; 4 Haziran 2011'den önce yapılmasına rağmen, çeşitli gerekçelerden dolayı adayların ataması yapılmamıştır. Hiçbir kusuru olmayan bu adayların durumunun yeni bir KHK'da ele alınması bekleniyordu.

BELEDİYE VE İL ÖZEL İDARESİ SÖZLEŞMELİLERİ

Başbakan'ın seçim öncesi yaptığı açıklamalardan, belediye sözleşmelilerine dönük bir düzenlemenin seçim sonrası yapılabileceği belirtiliyordu. 16 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemede konusunda da ne yazıkki bir gelişme yaşanmamıştır.

KPSS İLE ATANAN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER

06 Mayıs 2010 tarihinde önce sözleşmeli öğretmen iken;

Örnek 1: 4 Haziran 2010 tarihinde kadrolu atanan öğretmelerin de,
Örnek 2: 06 Aralık 2010 tarihinde kadrolu atanan öğretmelerin de,
Örnek 3: 09 Aralık 2010 tarihinde kadrolu atanan öğretmelerin de,
Örnek 4: 01 Haziran 2011 tarihinde kadrolu olarak atanan 28 bin 486 öğretmenden 632 sayılı KHK'ye göre kadroya geçmeyip, atandığı yere gitmeyi kabul eden öğretmenlerin de,

Zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulması, Sözleşmeli iken adaylık eğitimi alanların adaylıklarının hemen kaldırılması ve Sözleşmeli öğretmenliğe başladıkları tarih itibarıyla bir yıllık süreyi tamamlamış olanların da kılavuzlarda belirtilen gerekli şartları taşımaları kaydıyla 2011 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme, alan değişikliği ve yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmelere de başvuru yapabilmeleri, bir KHK hükmüyle düzenlenebilirdi. Ama bu konu da çözülmemiştir.

Tüm beklentiler boşa çıkmıştır. Mağdur olan bu sözleşmeli personelin umudu bir sonraki seçim dönemine kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber