Öğretmene rotasyon çalıştayda onaylandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2011 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı Antalya'da yapılıyor. Öğretmenlerin ataması, yeterliliği, kariyeri, yer değişmesi konularında komisyonlar halinde yapılan çalışmalarda son değerlendirme toplantısı Pazar günü yapılacak ve Çalıştay sona erecek.

Çalıştay'a katılan Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamada, Çalıştay'daki iki önemli gelişmeden haber verdi. Buna göre, Çalıştay'da özür grubu tayinlerinin her yarı yıl sonunda yılda iki kez yapılması grup kararı haline geldi. Alınan bu karar Pazar günü yapılacak genel değerlendirme sonrasında Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayının kararı haline gelecek.

Diğer taraftan, bir karar da öğretmen rotasyonu konusunda alındı.Bu karara göre bulunduğu okulda kesintisiz 15 yıl görev yapmış öğretmenler o il veya ilçe içinde zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulacak. Türk Eğitim Sen başkanı karara itraz etmelerine rağmen, diğer komisyon üyelerinin olumlu oyu neticesinde bu kararın alındığını belirtti.

Çalıştay'da Türk Eğitim Sen ve diğer sendikaların desteği ile mahrumiyet bölgelerinde görev yapan eğitim çalışanlarının brüt aylıklarının yüzde 30'u oranında ek ödeme almaları doğrultusunda bir karar da kabul edildi.

Çalıştay kararlarının uygulanması konusunda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak, MEB uygun görürse kararlar uygulanabilecek. Ücret artışı için ise yasal düzenleme gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber