Bu Görev Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık meslek liselerinde görevli öğretmenlerin yaşadıkları sorunları daha önce sitemizde ele almıştık. Bu liseler bilindiği üzere 2004 yılında MEB'e devredilmişti. Ancak, personelin geçiş işlemleri tamamlanamadı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı personel birimlerinin ihmali sonucu, yüzlerce öğretmen şu an ne yapacağını bilemiyor... Bu personel ailevi sorunlarına rağmen tayin isteyemiyor. Yien bu personel, MEB bünyesindeki müdür yardımcılığı sınavına katılamadı... Her iki kurum sorunu birbirine atıyor. Ve işin en acı tarafı, makam koltuklarına oturan güzide kurum yöneticilerimizin, hala hiçbir açıklama yapmamaları... Buradan sormak istiyoruz: Bakanlıklar böylemi yönetilir?...

Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİ NEDEN HALA M.E.B.'E DEVREDİLMİYOR ?

Bizler Sağlık Meslek Lisesi'nde görev yapan öğretmenleriz.

Sağlık Meslek Liseleri'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na devri ile ilgili 16.06.2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı ile MEB arasında bir protokol yapıldı. Bu protokole göre Sağlık Meslek Lisesi'nde çalışan öğretmen ve diğer personelin en geç 31 Aralık 2004 tarihine kadar MEB'e geçişlerinin yapılması gerekiyordu. Bugüne kadar geçişlerimiz geçekleşmediği gibi bu geçişin hangi aşamada olduğundan dahi haberdar değiliz. Yetkililer bu durum hakkında bizleri bilgilendirme ihtiyacı dahi hissetmiyorlar.

Bu gecikme ve belirsizlik nedeniyle mağduriyetler yaşamaktayız. Ne Sağlık Bakanlığı ne de MEB bizleri bu aşamada kendi personeli olarak görmüyor. Sağlık Bakanlığı ?MEB'e geçeceksiniz? diye hiçbir işlemimizi yapmıyor, MEB de ?henüz bize devredilmediniz? diye bizi kendi öğretmeni olarak kabul etmiyor.

Sağlık Bakanlığı geçişler gerçekleştirilecek diye protokol tarihinden itibaren tayinlerimizi durdurdu. Ortada geçiş gibi bir durum olmadığı gibi ne zaman olacağı ve olup olmayacağı da bilinmiyor. Çalıştığımız yerlerde sürelerimizi çoktandır doldurmamıza ve birçoğumuzun ailevi sorunları olmasına rağmen tayin isteyemiyoruz. MEB bünyesinde yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavına kabul edilmiyoruz. Ortada kalmışlık psikolojisi içerisindeyiz. Diğer birçok işlemlerimizde de her iki kurum işlerimizi birbirine havale ediyor. Bu durum hem bizim hem de öğrencilerimiz açısından olumsuzluklar doğurmaktadır. Bu durumdan dolayı derslere tam olarak konsantre olamıyor ve öğrencilerimize de verimli ders anlatamıyoruz.

Sağlık Bakanlığı ve MEB'deki ilgili birimlerin sitelerine bu konu ile ilgili defalarca e-posta göndermemize rağmen bize cevap verme zahmetinde bulunacak bir yetkili olmadı.

Bu geçişlerle ilgili bir yasanın çıkacağı ve geçişlerin bu yasadan sonra yapılacağı da söylenmekte. Ancak yasama yılının sonuna gelmemize rağmen ortada henüz bir şey yok.

Geçişler yapılıncaya kadar en azından tayinlerimizin açılmasını istiyoruz ki ailevi sebeplerden dolayı bu konuda mağdur duruma düşen arkadaşlarımızın mağduriyetleri giderilmiş olsun. Ya da geçişler bir an önce gerçekleştirilerek MEB tarafından bizlere tayin hakkı verilsin.

Ayrıca geçişlerin olup olmayacağı,olacaksa ne zaman olcağı ve hangi aşamada olduğu konularında yetkililerden bir açıklama bekliyoruz.

Sağlık Meslek Liseleri'nde Görev Yapan Bir Grup Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber