Sağlık Bakanı: 2012 personel alım takvimimiz henüz belli değil

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün gazetelerin sağlık editörleriyle bir araya geldi. Toplantıya memurlar.net olarak bizler de katıldık. Toplantıda, Sayın Bakana, 2012 personel alım takviminin olup olmadığı ile her yerleştirme sırasında boş kalan kadro sorununu önüne geçmek amacıyla bir şeyler düşünülüp düşülmediğini sorduk. İşte Sayın Bakanın cevapları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada "Tam gün uygulaması fiilen uygulamaya geçti. 120 bine yakın doktor var, 90 bine yakını kamuda çalışıyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde Tam Gün uygulamasına tamamen geçildi." dedi.

"Başbakan'ın ameliyatı sırasında Tam gün delindi" şeklinde ki bir soruya ise Başbakan'ın durumun farklı olduğunu söyledi. "Sadece Üniversitelerde tam olarak uygulanamadı 2012 yılında bu sorunu da çözeceğiz." dedi.

2012'de merkezi hastane randevu sistemine geçtik.

2012 yılında merkezi hastane randevu sistemine geçildiğini belirten Akdağ "Merkezi hastane randevu sistemi şöyle bir sistem... vatandaş olarak Alo 182 numaralı telefonu arıyorsunuz, Türkiye'nin neresinde olursanız olun istediğiniz hastaneden istediğiniz doktordan randevu alabileceksiniz.Eğer hangi branşa gideceğinize karar veremezseniz operatörler size yardımcı olacak" dedi. Şuan da çağrı operatörlerinde 1800 kişi çalışıyor 2012'nin sonunda muhtemelen 3000'in üstüne hatta 4000 kişiye yakın olabilir vatandaşın talebine göre çağrı operatörlerinin sayısı artacak şeklinde açıkladı.

Yabancı Hekimler TÖMER sınavını geçmeli

Yabancı Hekimler konusunda ise Bakan Akdağ şöyle konuştu: "Türkçe bilme şartı arayacağız. TÖMER'de yapılan sınavlardan belli bir puan almış olmaları gerekecek."

Tam Gün'e istisnai durumlarda sözleşmeli modeli geliyor

Üniversite ve Kamu ile ilişkisini kesmiş Öğretim Üyeleri için bir sözleşmeli model üzerinde çalıştıklarını belirten Akdağ, "ancak bu model hiçbir zaman Tam Gün'ün ruhunu bozmayacak, bu model sadece özel durumlar için geçerli olacak" dedi.

20 kanunu bir araya toparlayacağız

1920'li yıllarda çıkan sağlık yasaları başta olmak üzere 20'ye yakın Kanunu toparlayarak bir Genel Sağlık Kanunu yapmayı planladıklarını belirten Akdağ, bu köklü değişiklikle sağlıkta işlerin çok daha kolaylaşacağını söyledi.

Memurlar.net olarak Sayın Bakan'a yönelttiğimiz sorular ve cevaplar ise şöyle

Soru: 2011 yılında Aralık ayında 7 bin 200, Ağıtos ayında 16 bin 662 ve Ocak ayında 12 bin 4/B'li sözleşmeli sağlık personeli için ilana çıkmıştınız. 2012 yılında, ne zaman ve kaç adet sözleşlmeli almayı planlıyorsunuz?

Cevap: Henüz alınan kesin bir karar yok Maliye ve DPB ile ortak çalışıyoruz kararlaştırıldığında açıklayacağız.

Soru: 2011 yılında 36 bin sözleşmeli sağlık personeli için ilana çıktınız. (Kadrolu değil dikkat). 4/B esaslarındaki kurala göre, şuan 4/B'li olarak çalışanların başvuramaması gerekiyor. Ancak, ÖSYM yerleştirmelerinde sadece beyan esas alındığı için bu kuralı kontrol etmek mümkün olmuyor. Çalışanlarda başvuruyor. Bunlar yerleşiyor ama 4/B'li olarak çalıştıkları için, atamaları yapılmıyor ve kadrolar bu nedenle de boş kalıyor. 2012 yılında, kadroların boş kalmaması için, yerleştirme işlemlerini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Cevap: Güzel ve teknik bir soru bunu personelcilerimizle konuşayım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber