Bakan Fatma Şahin: 3000 sosyolog ile sosyal ilimler uzmanı alacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre insanlar televizyonda rahatsız olduğu dizileri Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)'na şikayet etmiyor. Televizyon izleyicisi televizyon dizilerindeki şiddet görüntülerinden yüzde 80 oranında rahatsız olmasına karşı, bu rahatsızlığının RTÜK'e yansıması ise yüzde 2,5 oranında olduğu belirtildi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, bakanlığın yaptığı araştırmaya göre televizyon izleyicisinin yüzde 80'inin dizilerdeki şiddet ve insan psikolojini olumsuz etkileyen görüntülerden rahatsız olduğunu söyledi. İzleyicinin rahatsız olduğu şiddet görüntüsü ve negatif olayları RTÜK'e yansıtmaya yanaşmadığını belirten Bakan Şahin, şikayet oranının ise yüzde 2,5 seviyesinde olduğunu ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak dizilerle ilgili açıklama yapmamaya özen gösterdiğini belirten Şahin, bunun nedeninin 'bunlar yasakçı', 'her şeyi yasaklıyorlar' sözleri ile açıklama yapılmasıyla birlikte eleştiri yapılan dizinin reklamının yapılması olduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği(AB) ve Amerika'da televizyon kanallarındaki film ve dizi rahatsızlıklarını sivil toplum kuruluşlarının denetimi ile yapıldığını belirten Şahin, diziye reklam veren firmaya giderek bu diziye bir daha reklam verirsen 'senden bir daha alışveriş yapmam' diyerek tepkisini gösterdiğini söyledi. Şahin, "Halkımızın yüzde 80'i dizilerden rahatsız ama; RTÜK'e şikayete yanaşmıyor. Rahatsızlığın sadece yüzde 2,5'u RTÜK'e yansıyor. Bu konuda vatandaşı bilinçlendirmeli ve farkındanlık oluşturmalıyız. RTÜK, şikayet edilen dizileri yargıya taşıyana ve dava sonuçlanıncaya kadar o dizi bitiyor zaten." dedi.

Boşanmaların önüne geçmek için yurt genelinde başlattıkları Evlilik Okulu Projesi(EVOP)'ne 'Bir Yastıkta 40 Yıl'ı da eklediklerini belirten Şahin, amaçlarının su testisi kırılmadan aile içinde çözülmelerin önüne geçmek olduğunu söyledi. Boşanmaların belirli çevrelerin abarttığı kadar olmadığını belirten Şahin, 2001 yılından günümüze kadar geçen süre içinde boşanma oranlarının binde 2'lik bir artış olduğunu ifade etti. 2001 yılında ülkede boşanma oranının binde 14 olduğunu belirten Şahin, bunun 2011'de ise binde 16 olduğunu kaydetti. Şahin, "Ailenin korunmasına özel önem veriyoruz. Boşanmaların önüne geçmenin yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Bunun için yurt genelinde açılan EVOP'yi destekliyoruz. Bunun yanı sıra uzun süre evli çiftlerin topluma model olması için ödüllendiriyoruz. Bu kapsamda Bir Yastıkta 40 Yıl Projesi'ni başlattık. Ayrıca geçen yıl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiye göre mahkeme kararı ile boşanan bin 400 çiftin yeniden evlendiğini öğrendik. Bu rakamın daha da yukarı çekilmesi için uğraş veriyoruz." diye konuştu. Bakan Şahin, toplumda şiddeti önleme ve saha araştırması için önümüzdeki günlerde 3 bin sosyolog ile sosyal ilimler uzmanı alacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber