Bilgi Edinme Kanunu Değişmeli, Ama Nasıl...

Bize iletilen maillere göre Maliye Bakanlığı teşkilatı sicillerini isteyen personele olumsuz cevap vermektedir. Olumsuz cevaplara karşı Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulundan, sicillerin verilmesi gerektiğine ilişkin karar çıkmasına rağmen ne yazıkki Deftardarlıklar bu kararı tanımamaktadır. Yine ne yazıkki Cumhuriyet Savcıları Deftardarlar aleyhindeki başvurular karşısında kayıtsız kalmaktadır. Bu hafta içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanununda yapılacak değişiklikte bu hususun göz önünde bulundurulması Devlet ciddiyeti açısından yararlı olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu sonrasında sicillerini almaya başlamıştır. Çoğu kurum Kanun çerçevesinde bu sicilleri vermeye başlamıştır. Vermeyen kurumlar hakkında ise Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itirazda bulunulmaktadır. (Yazılı olarak yapılması gerekmektedir) Kurul bu türden tüm başvurularda sicillerin verilmesi gerektiğine ilişkin karar vermektedir.

Ancak, kamu kurumlarından bazıları bu kararı yerine getirmemektedir.

Bu tür bir durumda ilgili yöneticinin bir üst makama, Müracaat ve Şikayet Yönetmeliği çerçevesinde şikayette bulunması, ilgili amir hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bululması veya karara karşı dava açması mümkündür.

Ancak, bunların hiçbirine gerek olmamalıdır. Zira Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu bilgi edinme hakkına ilişkin genel esasları düzenleyebilmektedir.Bu nedenle bu hafta içerisinde görüşülecek kanun tasarısında bu hususun göz önünde bulundurulması ve kararların kesin olduğu yönünde bir ifadenin kanuna eklenmesi gereksiz bürokrasi ve Devlet ciddiyetinin zarar görmemesi açısından yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber